Бивш служител на Apple предупреждава потребителите на iPhone да спрат да правят тези пет неща, които вредят на устройствата им. 

Бившият специалист по продажбите на Apple, както и TikTok-ър, Тайлър Морган е тук да ви съветва какво да не правите с вашия iPhone. Бившата служителка на компанията буквално забранява тези неща.

Ако си мислите, че сте невинни, прочетете статията докрай. Със сигурност ще припознаете поне едно от тези неща. Даже, най-вероятно, го правите всеки ден, без да знаете, че то вреди на телефона ви. Ако пък нямате iPhone, съветите пак могат да ви бъдат полезни.

 

Не изключвайте телефона си често
Морган призовава хората да не включват и изключват телефоните си всеки ден, подчертавайки, че те са „проектирани да останат включени“. Единствената причина да ги изключваме е, ако те не реагират.

Не изпращайте снимки на приятелите ви
Морган казва, че ако пратите снимка на ваш приятел, и той я изтегли, така че да бъде в галерията му, то той ще има две версии на снимката, което пък ще заема повече място в хранилището на телефона. Затова Морган призовава потребителите да използват функцията AirDrop - която е напълно подходяща да изпратите снимки на приятелите ви, стига те да са около вас.

Не носете телефона си под душа със себе си
Това звучи очевидно, но е известно, че има хора, които обичат да слушат музика, когато си вземат душ. Това, според Тайлър, е много лоша идея. „Влагата ще влезе малко в телефона ви", казва тoj. „Следващото нещо е прегряването. Телефонът ви ще прегрява бързо, особено за тези, които обичат дългите бани.“

Не спете близко до телефона
Една от най-често срещаните грешки, които Морган посочвa, е да спим с телефони, пъхнати под възглавниците. Напълно разбираемо е, че много от нас се нуждаят от комфорта на телефона си, за да се унесат, но тиктокърът обяснва колко вредно може да бъде да държите телефона си под възглавница.

"Моля, не спете с телефона си до или под възглавницата. Това може да доведе до прегряване", обяснява той. „А какво се случва, когато телефонът ви прегрява всяка нощ? Батерията ви се влошава.“

Не само това, но има и опасност от пожар. Така че, тази вечер когато заспивате, се опитайте да преместите телефони колкото се може по-далеч от леглото.

Не си зареждайте телефона до 100 процента
И накрая, когато става въпрос за зареждане на телефона ви. Може да си помислите, че започването на деня ви с напълно зареденото ви устройството е най-добрият начин да тръгнете, нали? Не и според Морган, който твърди, че всеки, който се грижи за здравето на батерията си „изобщо“, не трябва да зарежда до 100 процента.

„Дръжте го между 20 процента и 80 процента, ако можете“, добавя той.

Превод: Glasnews.bg