Като част от нова инициатива, Тасмания предлага на летовниците възможност за платена почивка, ако се ангажират с една от 10-те странни професии.

От разхождането на вомбати до сортиране на стриди, предлаганите 10 странни работни места са предложенията в Тасмания. Офертата важи от 17 юни до 8 юли и важи само за австралийци.

На успешните кандидати ще бъдат покрити пътните разходи.

10-те странни професии включват:

1. Пещерен диригент

Разположени в пещерите Gunns Plains Caves, пещерните диригенти ще отговарят за пътуването заедно с местния музикант Чарли. Пещерният диригент ще си сътрудничи с Чарли, който изпълнява музикални произведения за туристически групи.

2. Сортировач за стриди

Намиращи се в морската ферма Freycinet, сортировачите на стриди ще трябва да се потопят във водите на Great Oyster Bay. Работата включва събиране, сортиране и почистване на миди.

3. Изследовател на паранормални явления

За тези, които са малко по-смели, има възможност да бъдат паранормални изследователи в Уилоу Корт. Въоръжени с най-новите устройства, ще трябва да откриете и изследвате признаци на паранормална активност.

4. Служител „Сауна“

За любителите на топлината Little Beach Co. се нуждае от някой, който да се грижи за сауната им на дърва и да поддържа пламъците. Котелът за сауна ще трябва да поддържа уютна температура.

5. Звездотърсач

Тази роля е идеална за нощните сови. Търсачите на звезди са необходими, за да помогнат при небесни наблюдения, работа с телескоп и астроизображения.

6. Търсач на трюфели

Поради тяхната рядкост, трюфелите са трудни за намиране и тази роля изисква търпелив, решителен и добре запознат със сетивата си търсач на трюфели.

7. Винен градинар

Винено предприятие търси интуитивен градинар, който може да подрязва лозите за бъдеща реколта.

8. Разхождач на вомбат

За любителите на животните тази длъжност е перфектна. Ще трябва да разхождате вомбати, за да помогнете за поддържането на физическото и психическото благополучие на местните обитатели.

Превод: GlasNews.bg