Самолетът по същество е затворено пространство с непознати, които могат да пренасят всякакви болести, а единствената достъпна тоалетна често тече, когато самолетът се натъкне дори на малка турбуленция. Освен това някои напитки, сервирани по време на полетите, могат да причинят стомашно разстройство.

Стюардесата Кат Камалани сподели видео, в което каза, че "никога" не би консумирала нищо в самолета, което не идва от запечатана бутилка или кутия, твърдейки, че използваният резервоар за вода "никога не е бил почистван", пише британското издание Mirror. Стюардесата отбеляза, че човек не може да бъде напълно сигурен в свежестта на водата.

"Никога не пийте течности, които не са в кутия или бутилка. Резервоарите за вода никога не се почистват и са отвратителни. Говорете със стюардеса и ще откриете, че рядко пием кафе или чай, които идват от същия резервоар за вода“, сподели тя своя “лайфхак”.

Кат каза, че чайниците и каните, използвани за кипене на вода по време на полети, се почистват между полетите, но основният резервоар за съхранение не винаги се третира.

Коментаторите бързо отбелязаха, че всяка вода, използвана за приготвяне на чай или кафе, когато се вари, ефективно убива потенциални бактерии, преди дори да стигнат до чашата. Авиотехниците от своя страна увериха, че резервоарите за вода се стерилизират редовно.

Друга стюардеса обаче препоръча на пътниците в самолетите никога да не пият директно от кутии и бутилки, като не изключва възможността по повърхността им да има микроби. Тя препоръчва да поискате пластмасова чаша и да налеете напитката в нея.