Има огромен брой рецепти за приготвяне на пица и много готвачи отдавна са се отдалечили от класическия метод за приготвяне на това много популярно ястие. Кулинарният блогър Юлия Симончук сподели един от необичайните начини за приготвяне на пица, предлагайки да ги направите под формата на белгийски вафли. Вкусът им много напомня на пица, а компактната им форма позволява да ги сложите в раниците на децата като лека закуска на училище.

Съставки:

брашно - около 150 г;
яйца – 2 бр.;
сметана - 200 г;
масло – 70 г;
бакпулвер - 1 ч.л.;
сол, черен пипер, подправки - на вкус;
домат - 1 бр.;
червен пипер – 1/2 бр.;
наденица - 150 г;
сирене моцарела - 150 г.

Метод на готвене:

В дълбока купа смесете яйцата, сметаната, разтопеното, но не горещо масло, сол, черен пипер и подправките. Добавете пресятото брашно, смесено с бакпулвера, и разбъркайте до гладкост. Можете да използвате пълнежа за пица по ваш вкус: шунка, гъби, месо или, както е посочено в рецептата, наденица, чушка, домат и сирене. Преди да добавите към тестото, нарежете всичко на ситно и настържете кашкавала. Всичко се разбърква и се пече в предварително загрята форма за гофрети до зачервяване.