Как да приготвим крем супа от броколи? Ето я и специалната рецепта на Надежда Сотирова:
Необходими продукти:
1 кг. броколи
4 моркова
1 глава кромид
1/2 скелидка чесън
100-200 гр. пармезан
50 мл. зехтин
30 гр. масло
Начин на приготвяне:
Измиваме зеленчуците. Обелваме морковите и кромида и ги нарязваме на едро. Накъсваме броколите на розички. Сваряваме в 5 л. тенджера първо морковите и кромида, докато омекнат със зехтина. Слагаме броколите за още 5 минути. Ако преценим, че водата е много, отнемаме в един чист съд с помощта на черпак за допълнително разреждане на супата до желаната гъстота. Пасираме супата с пасатор. Настъргваме пармезана в един съд и го прибавяме към супата при непрекъснато бъркане. Слагаме бучка масло и подправяме с чесън по желание. Ако е необходимо да разредим супата, добавяме от заделения зеленчуков бульон. Супата се сгъстява от пармезана и се овкусява на сол, затова не съм включила солта в продуктите. Пармезана се настъргва много лесно като го извадим 5 минути от камерата преди това. Според моя вкус, ще подхожда една 1 ч. л. песто към цялата крем супа, но само по желание.
Да ви е вкусно!