Палачинките са една от любимите ни храни за закуска. Тези палачинки са лесни за приготвяне и комбинират кремообразно тесто с меки ябълки вътре. Сигурни сме, че след като ги опитате, ще очаквате с нетърпение неделната сутрин да приготвите закуска за цялото семейство или да организирате късна закуска с приятели.

Рецептата беше споделена на сайта Giallo Zafferano.

Съставки:

брашно - 150 г;
оризово брашно - 50 г (по желание, но можете да използвате обикновено пшенично брашно);
топено масло - 45 г;
захар - 100 г;
ябълки - 300 г;
мляко при стайна температура - 100 мл;
яйца при стайна температура - 55 g;
бакпулвер за торти - 4 г;
лимонова кора;
портокалова кора.

За да направите ябълкови палачинки, първо се погрижете за ябълките. Обелете ги и ги нарежете на филийки, като отстраните сърцевината.

Смелете половин ябълка в блендер заедно с млякото. Нарежете останалата ябълка на около 1 см кубчета и оставете настрана, след това разтопете маслото и го оставете да изстине.

През това време отделете жълтъка от белтъка и го разбийте до твърди връхчета. Сега изсипете жълтъка в купа и добавете захарта.

Добавете също мляко и ябълка и разбъркайте с бъркалка. Добавете брашно. Добавете и бакпулвер и отново разбъркайте с бъркалка.

След като получите гладка смес, добавете разтопеното масло и разбъркайте. Сега добавете белтъка и разбъркайте много внимателно отдолу нагоре. След това добавете кубчетата ябълка, които сте отделили по-рано. Разбъркайте и добавете настъргана цитрусова кора.

Сега е време да приготвите палачинките. Загрейте голям, прясно намаслен незалепващ тиган на висока температура. Поставете 2 супени лъжици тесто от едната страна, за да оформите първата палачинка, след това оформете останалите по същия начин. Гответе 2-3 минути, след което обърнете.

Продължете да готвите още 2-3 минути и поставете в чиния. Сервирайте ябълкови палачинки с кленов сироп или мед.

Да ви е вкусно!