Пилешки рулца с бекон, печени на фурна, са идеалното допълнение към варени картофи и други гарнитури. Приготвят се много лесно, а вкусът им е невероятен.

Кулинарната блогърка Наталия Жук сподели в профила си в Instagram своята рецепта за това ястие, видя GlasNews.bg.

Пилешки рулца

Съставки:

  • пилешко филе – 2 бр.;
  • сол, черен пипер;
  • бекон – 250 г;
  • картофи – 400-500 г;
  • копър;
  • масло.

За соса:

  • соев сос – 40 мл;
  • лимонов сок;
  • червен пипер – 1/2 ч.л. л;
  • куркума – 1/4 ч.л. л.

Метод на готвене:

Разрежете пилешките филенца наполовина по дължина, овкусете ги със сол и черен пипер. Покрийте ги с прозрачно фолио и внимателно ги начукайте с кухненски чук

Разрежете всяко филе наполовина по дължина, поставете бекон отгоре и навийте на руло, както е показано във видеото.

Нанижете по три такива рулца на отделни шишчета.

Сварете картофите, нарязани на едри парчета, след което ги изсипете в дълбока купа. Добавете сол, черен пипер, сушен чесън, ситно нарязани билки и залейте с олио, разбъркайте всичко.

Направете формички от хартия за печене, както показва блогърът. В тях сложете от вече сварените картофи.

Пригответе соса: смесете всички съставки.

Поставете шишчетата с рулцата върху картофите, намажете със сос и ги сложете във фурната, предварително загрята на 180-200 градуса, за около 25-30 минути.

Можете да сервирате ястието със зеленчукова салата.

Да ви е вкусно!