Полицията в Германия се опитва да намери синьото чудовище, движело се по германска магистрала. Снимки, направени от мобилна крайпътна единица край Дортмунт в края на септември, заснеха шофьор, превишаващ скорост с 11 километра над ограничението от 80 км/ч на улицата.

Синьото чудовище е Бисквитеното чудовище от "Улица Сезам".

Героят, чиято човешка самоличност все още не е известна, е карал Ауди.

„Който и да е сложил маската на героя на главата си и е карал кола с нея – ние ви каним на личен разговор“, сподели полицията в Дортмунд в публикация във Facebook, явно опитвайки се да внуши, че каскадата не е толкова смешна.

„Лице в лице, нефилтриран разговор за това какво е усещането да споделиш съобщение за смъртта на любим човек. Какво е усещането да окажеш първа помощ на мястото на инцидента – напразно”, пишат още от полицията.

Техният пост също така подчертава опасностите от шофиране в такъв костюм: затруднено зрително поле, шанс за катастрофа или, по-лошо, някой може да бъде наранен или убит.

„Забавлението да носиш маска от Шоуто на Мъпетите може бързо да стане сериозно“, каза говорителят на полицията Питър Бандерман пред The ​​Daily Mail. „Няма да помогне на роднините на убит човек, ако човекът, който го е направил, през сълзи съжалява за забавлението си с маска в съда.“

Властите казаха, че ако проследят търсещия мъпет, ще бъдат изправени пред глоба от 40 евро. Колата е регистрирана на 57-годишен мъж от Хаген. Не е ясно дали той е бил зад волана.