Германка разкри, че е сложила край на деветгодишната си романтична връзка със самолет Боинг 737-800, който е кръстила „Шатц“ (на немски „скъпи“).

Микеле Кьобке, складова работничка от Германия, добавя, че въпреки приключилите им романтичните отношенията, двамата си остават приятели.

Според германския вестник Bild тя е започнала връзката си със самолета през 2014 г., след като го е забелязала през прозорец на берлинско летище.⁠ Тя каза, че самолетът е „най-красиво построеният“ и „атрактивен“ самолет, който някога е виждала.

"Когато докосна крилете му, веднага получавам потни длани и се вълнувам.", каза Кьобке. "Имаме много романтични вечери с него. Когато заспим се гушкаме и заспиваме прегърнати."

Микеле се е надявала и за сватба със самолета. "Искам също да се омъжа за него в хангара и да прекарам цялата нощ с него. Не бих облякла бяла рокля обаче. Бих сложила черен блейзер и елегантен панталон."

Тя призна, че да бъде с любимия си е трудно, тъй като тя може да бъде със самолета само когато лети или когато има достъп до него в хангар. Всъщност, физическото разстояние е това, което води до раздялата им.

⁠Кьобке е диагностицирана с обектофилия, състояние, което я кара да създава емоционални и романтични връзки с неодушевени предмети.

Тя коментира диагнозата си: "Аз съм нормална. Да си призная, в началото си помислих, че съм луда. Но после разбрах, че съм обектофил. Хората просто са много различни в начина, по който структурират взаимоотношенията си."