Може би най-трудният въпрос, на когото човек може да даде отговор, е за това какво се случва след смъртта. Жена, която в продължение на 11 минути е била в клинична смърт, се върнала обратно към живота и разказа какво ги чака хората в отвъдното.

68-годишната Шарлот Холмс от американския щат Канзас отишла на кардиолог. Тогава кръвното налягане на жената скочило на 234 на 134. Тогава сърцето й спряло.

11 минути по-късно тя се връща обратно към живота, за да разкаже какво го очаква всеки един от нас.

Шарлот сподели красотата, на която станала свидетел, в „рая“. "Можех да помириша най-красивите цветя, които някога съм помирисвала, а след това чух музика. Когато отворих очи, знаех къде се намирам. Знаех, че съм в рая", разказва тя.

Тя добавя, че била отведена от ангели. "Не мога да ви предам как е изглеждал раят, защото е толкова над това, което можем дори да си представим, милион пъти над това. Не изпитвах страх, това е като чиста радост, когато ангелите поемат."

„Те не изглеждаха стари, не изглеждаха болни, никой от тях не носеше очила. Изглеждаха като на около 30 години. И все пак в писанията се казва: „Ще бъдем известни, както ни познават“. Знаех, че там в новите си тела изглеждаха прекрасно", допълва жената.

Един от най-впечатляващите моменти по време на това преживяване било, че се е събрала отново с дете, което е изгубила. „Спомням си как си помислих „Кой е това?“ И чух моя небесен баща да ми казва: „Това е твоето дете“, споделя тя. 

Говорейки за личния си спомен, тя разказа: „Изгубих това дете. Бях бременна в пет месеца и половина. Спомням си как държаха бебето и казваха: „Шарлот, момче е“. След това той изчезна .. Така че, когато видях това малко дете, си казах: „Боже, как е възможно това?“ Той каза: „Те продължават да растат на небето – но няма време, това е вечност.“

След това Бог й показал "ада" като предупреждение.

Тя обясни: „Бог ме отведе в ада и погледнах надолу и миризмата, и гнилата плът – така миришеше... чуваха се писъци."

„След като видя красотата на рая, контрастът с това да видиш ада е почти непоносим. Бог ми каза: „Показвам ти това, за да ти кажа, че ако някои от тях не променят пътищата си, това е мястото, където ще живеят.“ Чух баща ми да казва: „Имаш време да се върнеш и да споделиш.“

И точно това направила Шарлот. Тя каза, че след това преживяване е почувствала, че е изтеглена обратно в тялото си и точно в този момент съпругът й видял как окото й потрепва.

След 11-те минути Шарлот беше вече жива, възстановена напълно и била изписана от болницата две седмици по-късно.