На всички ни се е случвало да объркаме една храна за друга.
Какъвто и да е случаят, понякога сетивата ни мамят и в крайна сметка може да стане лошо. Малко от нас са се озовавали в болница заради объркана храна, но случаят на тази жена в Израел е различен.
Според статия в Британския медицински журнал, 60-годишната жена била на сватба и докато разглеждала част от предлаганата храна, очите ѝ светнали когато видяла купа с авокадо.
Взела си по-голямо количество от авокадото в чинията и се отправила обратно към масата си. Веднага щом го опитала усетила, че нещо не е наред.
В този израелката осъзнала, че това, което току що е хапнала, не е вкусно авокадо, а уасаби.
Онези, които са вкусвали уасаби преди, ще знаят, че е необходима само малка капчица от него. Малко повече над нивата ви на толерантност ще ви просълзят, а носът започва да гори.
Извикана е линейка и жената е транспортирана в болница, където лекарите са я диагностицирали с такацубо кардиомиопатия, известна като "Синдром на счупено сърце".
Това състояние е "дисфункция на лявата камера, която обикновено се появява след внезапен интензивен емоционален или физически стрес и имитира миокарден инфаркт", обяснили лекари.
Понякога може да се случи след внезапни и шокиращи новини, инциденти, силен страх, пристъпи на астма и дори голям спор.
Затова следващия път, когато посягате към бюфета, първо се уверете, че това, което слагате в чинията си, е кремаво авокадо, а не спиращо сърцето уасаби.
Превод: Glas.bg