37-годишният екстрасенс Атос Саломе от Бразилия, наричан „живият Нострадамус“, твърди, че неговата прогноза за откриването на извънземни форми на живот между 2026 и 2028 г. се потвърждава от нови научни открития. 

Някои от предсказанията на Атос Саломе за 2024 г. вече се сбъднаха. След глобалното прекъсване на работата на Microsoft много потребители на социални медии започнаха да си припомнят изявлението на Атос, че светът е на ръба на електронна война. Преди това бразилски екстрасенс твърдеше, че благодарение на паранормалните си способности е можел лесно да предскаже смъртта на кралица Елизабет II и други значими събития.

Пророчеството на „Живия Нострадамус" за астероид се сбъдна: какво да очакваме

Сега Атос си спомни своята теория за извънземните. Миналия месец бразилецът предположи, че правителствата и религиозните организации ще трябва да се изправят пред моралните последици от откриването на други форми на живот между 2026 и 2028 г., пише Mirror.

"2028 година ще отбележи признанието на хората, че сред тях има жители на други планети. В съвременния свят научните изследвания показват, че тези прогнози може да са по-точни, отколкото много хора си мислят", каза той.

Атос Саломе Снимка: Daily Star

Ясновидецът по-рано предсказа, че НАСА и Европейската космическа агенция (ESA) ще открият живот в дълбините на морето на луната на Юпитер. Очаква се това да се случи между 2026 и 2028 г., а откритите организми ще бъдат много по-сложни биологично от всичко, което познаваме на Земята.

„Живият Нострадамус" смята, че слънчевото затъмнение може да излекува рак

По-рано тази седмица разбирането за това как е възникнал животът на Земята беше поставено под въпрос от откриването на подобни на картофи буци на дъното на Тихия океан. Учените са открили, че те произвеждат кислород в пълна тъмнина и без никаква помощ от живи организми. Това явление се нарича "тъмен кислород", съобщава LiveScience.

"Тези организми притежават набор от органели, които регулират напълно нови биологични процеси. Тези форми на живот трябва да принудят правителствата и религиозните институции да преразгледат идеите си за живота и човешкото съществуване във Вселената", каза Атос, коментирайки невероятните открития.

„Живият Нострадамус": Луната може да е артефакт на напреднала извънземна раса