Ако искате да знаете следващото голямо нещо на планетата Земя, човекът, известен като „Живият Нострадамус“, може да има отговора. 36-годишният Атос Саломе от Бразилия си спечели прозвището „Живият Нострадамус“ заради предполагаемата му способност да предсказва революционни събития.

Сега парапсихологът предупреди, че предстоят още негови пророчества, включително огромен астероид, който ще премине покрай Земята след дни, пише Metro.

Някои от предсказанията на Атос Саломе за 2024 г. вече се сбъднаха. След глобалното прекъсване на работата на Microsoft много потребители на социалните медии започнаха да си спомнят изявлението на Атос, че светът е на ръба на електронна война. Преди това бразилски екстрасенс твърдеше, че благодарение на паранормалните си способности е можел лесно да предскаже смъртта на кралица Елизабет II и други значими събития.

Някои от плашещите му твърдения са свързани с навлизането на технологията за електромагнитен импулс (EMP) в оръжията и нарастващото използване на изкуствен интелект. По-рано Атос каза, че този напредък в съвременната война и тестването на оръжия ще хвърли света „три дни на мрак“ преди края на 2024 г.

Цял екран
Мъжът се превърна във водещ експерт в света на парапсихологията Снимка: Daily Star

Но колко загрижени трябва да бъдем за приближаващия астероид?

Гигантски астероид с размери до 1575 фута се очаква да прелети покрай Земята във вторник, 17 септември, със скорост 26 пъти по-висока от скоростта на звука, съобщава Live Science, цитирайки НАСА. Той ще премине на 0,62 милиона мили от Земята. По космически стандарти това е много малко, но все пак достатъчно, за да не предизвиква безпокойство у хората.

„На 28 юли тази година отново публикувах видео на астероида в моя Instagram, прогнозирайки, че НАСА ще направи съобщение през септември, потвърждавайки, че той ще бъде в курс на сблъсък със Земята до ноември. Моите прогнози не са съвпадения. Те са валидни и сбъдващи се" - отбеляза Атос.

Екстрасенсът също така предсказа срива на Microsoft Crowdstrike през април, който засегна авиацията, железниците, търговията на дребно и болниците, след като милиони компютри се сринаха.

„Живият Нострадамус" твърди, че човечеството ще научи за други форми на живот през 2028 г.

Атос коментира прекъсването на FEMAIL: „Глобалното спиране на Microsoft, според анализирания резултат, може да засегне основната инфраструктура с ескалация на междудържавната конфронтация и да доведе до кибер война. В краткосрочен план ще има запитвания и коригиращи действия за възстановяване на услугите и за планиране срещу бъдещи атаки. Бизнесът ще трябва да подобри защитата на киберпространството. Такова събитие може да доведе до промени в политическите действия и военните тактики на международно ниво и заплахата от международна война е реална.

Пророчеството на „Живия Нострадамус" за астероид се сбъдна: какво да очакваме

НАСА потвърди, че друг астероид, известен като Апофис – наречен „Богът на разрушението“ – ще премине покрай Земята в някакъв момент в бъдещето – но няма риск от удар поне през следващите 100 години.

„Богът на разрушението" лети към Земята: НАСА започва да шпионира огромния астероид

Първоначално учените се страхуваха, че може да има лек риск от въздействие до 2029 г., но оттогава това беше изключено.

С размери 1100 фута напречно, той се смята за твърде малък, за да унищожи планета като Земята, но достатъчно тромав, за да унищожи цял град.

"Новият Нострадамус" с притеснително пророчество