Известно е, че Водолеят е доста независим въздушен знак, който винаги е готов да помага на други хора. Често поставя нуждите на другите пред собствените си. Но дори този мек зодиакален знак има зловеща страна, която трудно може да се определи.

Желанието на Водолея е да бъде уникален. Те мразят, когато хората започнат да говорят за приликите между тях. Това само ще накара Водолеите да отблъснат хората. И кара хората наистина да се чудят кои са те на първо място. Това води до формиране на по-токсични връзки, отколкото биха искали. Те също така изглеждат невъзмутими от всичко това.

Водолеите могат да изглеждат като антисоциални хора поради нуждата им да се откъснат и да бъдат със себе си от време на време. Те обичат личното си пространство твърде много и също така обичат да бъдат изолирани от време на време. Това ги успокоява.

Не е известно, че имат буен темперамент и често контролират емоциите си, но когато бъдат притиснати твърде много, могат да експлодират. След като тъмната им страна излезе наяве, Водолеите могат да бъдат несимпатични, безмилостни, словесно нападателни и абсолютно необвързани и лишени от емоции, изпращайки тръпки по човека, който е в приемащия край. Когато една зодия не е известна с огнен нрав, този вид поведение идва като груб шок.

Те трудно се привързват към някого. Могат да се влюбят в теб в една минута и да се откъснат напълно в следващата. Едва когато всички тестове са изчистени и сте изпълнили стандартите на Водолей, ще бъдете допуснати до техния вътрешен кръг на пълна лоялност. Дотогава бъдете готови да бъдете изхвърлени, както и когато намерят за удобно.

Обичат да използват главата си, а не сърцето си. Това понякога прави много трудно емоционалното свързване с тях. Ако няма смисъл за тях, те ще си тръгнат. Тяхната сложна природа може да бъде изтощителна. Обичането им идва със своя справедлив дял от токсичност. Това ги кара да изглеждат много по-тъмни, отколкото са в действителност.

Водолеят е един от малкото зодиакални знаци в астрологията, които могат да накарат отрицателните си личностни черти да работят за тях. Не че Водолеят не може да бъде разочароващ и досаден понякога, но ако някой може да види това като нещо положително, а не разрушително, това ще бъде Водолей.

Все пак има нещо в личността на Водолея , което може да обърка много хора. Това е така, защото този знак е пълен парадокс. С толкова много противоречия, случващи се в този знак, може да е трудно наистина да се знаят техните силни и слаби страни.

От една страна, управляващата планета за Водолей е Уран , планетата на непредсказуемостта, бунта и откъсването. Ако това не е достатъчно, за да се опише Водолей, Уран също се върти по посока на часовниковата стрелка в „ретроградно въртене“, а не обратно на часовниковата стрелка, както повечето други планети (Венера е другото изключение). Така че има смисъл тази парадоксална планета да управлява Водолей, зодиакален знак, който е изпълнен с непредсказуема енергия.

Бъдете здрави!

Подбрал и изготвил езотеричният и астрологичен анализатор Красимир Куртев - Doctor Honoris Causa.