Пловдив ще празнува 10 години от спечелването на титлата "Европейска столица на културата" и 5 години от самото провеждане на събитието.
 
Предвижда се мегаконцерт, който е с вход свободен. Той ще се състои на 5 септември – ден преди празника на Съединението.
 
На сцената на централния площад ще излязат световно известни музиканти.

Пред GlasNews.bg кметът на Пловдив Костадин Димитров заяви, че има ръст на туризма в града и нивата са над тези отпреди 2019 година. Още вижте във видеото: 

Събитието e с безплатен вход и ще започне от 18:30 часа на „Площад Централен”.

Първи на сцената се качва DJ Dian Solo в 18:30. DJ Dian Solo е един от създателите на Deep Zone Project, той е сред най-утвърдените артисти на българската музикална сцена днес.

20:30 Kraak&Smaak 

са световно трио, което идва от Холандия като изключително успешен пример в ролята си и на музиканти, и на продуценти на сцената на електронната музика в Европа. Te са водещи изпълнители на фестивали като Glastonbury, Sziget, Exit и Lowlands.

22:00 – 23:00  –  Oscar & the Wolf 

Oscar and the Wolf един от най-популярните изпълнители в Европа, с хипнотизиращия си глас Max Colombie натрупва хиляди фенове и разпродава стадиони. Феновете винаги са на ръба на нетърпението и очакват бляскавата поява на белгийската електро-поп суперзвезда.

Мотото на събитието е 10 години #Заедно, 5 години Европейска Столица на културата, Всеки ден е събитие. Всеки ден е събитие в Пловдив!