31-годишната блогърка Клеър Мартин от Девън, Англия, пътува из Европа, включително Франция, Италия и Испания, използвайки само фериботи и при това спести стотици лири. 

Жената е пътувала от Майорка до Барселона в Испания, от Плимут до Роскоф във Франция, от Талин (Естония) до Хелзинки във Финландия, от Марсилия (Франция) до Алжир, от Италия до Албания, от Абърдийн (Шотландия) до Шетландските острови и от Кале (Франция) до Дувър.

„Исках да пътувам без летене и тъй като пресичах големи водни басейни, най-логичният вариант беше да взема фериботи, а те често ме отвеждаха най-бързо. Фериботът често е най-прекият маршрут и аз харесвам усещането за плаване по морето, като истинско приключение е, също така ми харесва, че никога не сте ограничени в местата за сядане“, каза тя на OMIO, и сайт за сравнение резервации.

Според блогърката пътуването с ферибот е чудесна алтернатива за тези, които не обичат да летят със самолет и често може да бъде много по-плавно и бързо от резервирането на традиционен полет и шофирането до летището, пише Mirror.

„Обичам да пътувам от Франция до Алжир с ферибота. Изживяването от плаването по Средиземно море е невероятно и обичам да виждам различните култури от двете страни на морето. Беше много красив ферибот и имах собствена кабина, така че почувствах, че е... мини-круиз“, казва Клеър.

Blogger пътува с фериботи, ферибот, преминаване с ферибот, пътуване из Европа, евтино пътуване, споделена тайна, blogger,Цял екран
Според блогърката пътуването с ферибот е отлична алтернатива за тези, които не обичат да летят със самолет Снимка: YouTube

Клер успя да спести пари, пътувайки с ферибот, което го направи идеален бюджетен вариант за пътуване.

„Фериботът струваше около £40 на човек с кабината, а полетът беше около £200. Когато взех ферибота от Майорка до Барселона, полетът беше малко по-евтин - £30 за полета, £40 за ферибота! - но когато включите другите разходи, например за куфари и пътуване до летището, фериботът винаги е много по-евтин", добави тя.