Побългаряването на гръцките плажове малко разочарова част от българските туристи. Говорим за поставянето на цените на плажните принадлежности, а не за престрелката в Халкидики, която е друг вид побългаряване.

Нашенец сподели, че на Аспровалта може да се ползват плажни принадлежности.

"Аспровалта - само консумация, без допълнително плащане чадър и шезлонг. На границата се чака, разбираемо е, всички искат на плаж в Гърция... И си заслужава!", пише той.

Мъжът е споделил и малката консумация, с която е стартирал деня си, както и кадри от чистите води на плажа.

Други българи, които са били на почивка също посочиха дестинации, на които може все още да се ползват чадъри и шезлонги само с консумация.

"И в Ставрос не се плаща, Неа Врасна, Неа Перамос... Северна Гърция е на консумация..", пише Лили Р. Други посочиха, че масово на Неа Перамос се плаща по 10 евро, но има изключения.

Трети коментираха и консумацията.

"Хора, защо поръчвате кафе?! Има много хубави сандвичи на същата цена, с които хем се наяждате, хем сте си покрили необходимата консумация за чадъра. Тази година бяхме за седмица в областта на Парга и всеки ден ходехме на различен плаж. На повечето ползването на чадър и шезлонг беше на цена от 8 евро за двама /тъкмо 2 прекрасни сандвича с черен хляб, шунка, кашкавал, маруля, домат и бял сос от цедено кисело мляко с майонеза и горчица/. Само на едно място намерихме платени чадъри със шезлонги /по 5 евро на човек/ и то заради това, че беше на особено красив и малък плаж, където мястото беше доста ограничено. Всеки си прави сметката и не виждам защо някои трябва да коментират, че било бай-ганьовщина да си прецениш какво можеш или не можеш да платиш и после да не ти се отрази на годишния бюджет и да трябва да плащаш дългове, понеже си ходил на почивка на море.", пита Ерини Ц.

Авторът на поста отговаря, че това е било рано сутринта, а след това е имало допълнителна консумация.

"Това е поръчката ни от сутринта, след това поръчахме сандвичи, хот дог, топъл шоколад, биричка...", отбелязва той.