Касов бон на българин, който летува в Гърция, предизвика сериозна дискусия в мрежата.

Той посочва и конкретната дестинация - Нея Флогита.

"Толкова ми струва: два шезлонга (сам съм и ползвам единия), плажен стол, масичка, голям квадратен чадър, едно фрапе и 0,5 л минерална вода!", написа Димитър Димитров. А именно 4 евро.

Някои потребители посочиха, че няма нужда от допълнителна реклама за гръцкото море, тъй то "така или иначе е привлекателно". Докато някои противници на плажуването в Южната ни съседка се чудеха дали въобще човекът се е хранил, визирайки ниският разход за плажа.

"От сутринта до вечерта на плаж / при това слънце/ само с едно фрапе и вода е невъзможно... Стига сте писали глупости.. Но да заминават .. Изчисти се българското черноморие от капризни селяни...", отбелязва Биляна А.

"Браво! И цял ден не се храните ли?", пита Мирослава Р.

Други защитиха нашенеца.

" Господинът иска да каже , че не навсякъде са скъпо платени шезлонзите в Гърция. Вие, госпожо, ако искате, идете на плаж, на който чадър и шезлонзи Ви струват 50 евро и отделно си платете и консумацията. Или на такова място, ако отидете, ще мрънкате, че гърците са кожодери?!", пише Деница К.

Трети посочиха какви са цените в различните части на Гърция.

"Масово плажовете в Северна Гърция са платени, 10 евро за чадър и отделно консумация.А да не говорим ,че и без резервация почти не можеш да си намериш място сутринта. За съжаление превърнахме спокойното гръцко море,в подобие на нашето черноморие.За пръв път тази година има много хора и по свободните зони. Сезона е в пълна сила и то още от началото на юни,не ми се мисли какво ще е август!", коментира Дани Б.

"Хубавото на Гърция е, че има за всеки по нещо з ако искаш парти и лукс, отиваш на Миконос и Санторини. Ако искаш по-бюджетна семейна ваканция, Северна Гърция е пълна с уникални плажове и семеен тип заведения и т.н.Всеки според бюджета. И нашето Черноморие е хубаво, но за жалост нашия сезон е доста по-кратък и нвма как да се предлагат такива ниски цени като в Северна Гърция. Освен нали ако не ходите по къмпинги и т.н. Но ако сравняваме еднакъв тип заведения и курорти, определено в България е една идея по-евтино. ", смята Адел Х.

"Надолу по Касандра е малко по-скъпо. Във всякакви вариации. Минимална консумация на човек - 10 евро. Друг вариант - плюс 5 евро за чадър към сметката. Или на Сани - 20 евро за чадър и шезлонги и сметка за питиета. Флогита, Плагия и Муданя все още са най-евтини.", пише Станислав К.