Кавга с партньор или семейство по време на почивка в някои хърватски градове може да доведе до солидна глоба от £3388.  

Аргументите се класифицират като "антисоциално поведение" в Хърватия, според съветите за пътуване, публикувани на уебсайта на правителството на Обединеното кралство.

Официалният уебсайт на правителството на Великобритания предупреждава: "Бъдете внимателни. В някои хърватски градски центрове, включително туристически места като Сплит и Дубровник, може да бъдете глобени на място за поведение, което се счита за неподходящо."

Един вид поведение, което ще доведе до глоба от около 3388 британски лири, е словесното насилие, като викове или спорове. Те могат да се тълкуват като нарушение на обществения ред, пише Daily Express. Изданието отбелязва, че теоретично това може да обхване спорове с всеки човек, с когото туристът пътува, било то семейство, приятели или близък човек.

За съжаление има много потенциални причини за спорове по време на ваканции, особено когато хората прекарват много време заедно. Тези, на които им е трудно да запазят спокойствие, когато емоциите са връхлетяли, трябва да помнят да не повишават тон. Хърватските туристически дестинации като Сплит и Дубровник също имат строги правила срещу пиянско поведение сред посетителите. Насилственото поведение в някой от живописните градски центрове също може да доведе до голяма глоба.

Изданието отбелязва, че за разходка из центъра на града по бански можете да получите глоба, която не е толкова голяма, колкото 3388 паунда, но все пак „удря по джоба“. Нарушенията включват и пиене на алкохол на обществени места, ходене из града без тениска и къртене на паметници.