Пътуването самостоятелно за първи път може да бъде плашещо изживяване, но няма по-добър континент за това от Европа. С толкова много история и култура, европейските градове предоставят безкрайни възможности да учите и изследвате невероятни места, както и да се срещнете с бита и културата на местните жители.

Копенхаген, Дания

Постоянно класиран в топ 10 на най-щастливите градове в света за живеене, Копенхаген е страхотен град за самостоятелно изследване благодарение на очарованието на стария свят, приятните местни жители и изключително ниското ниво на престъпност. Има много неща за разглеждане и правене в Копенхаген, но няколко най-добри избора, които не трябва да пропускате, са да посетите Freetown Christiania (самоуправляваща се община), да разгледате обществените паркове и градини, да се разхождате по брега на Nyhaven и да прекарате известно време в Тиволи Гардънс.

Стокхолм, Швеция

Свързан с не по-малко от 57 моста, Стокхолм е построен върху 14 острова, които създадат един от най-красивите градове, които ще откриете в цяла Европа. Със заслужена репутация на най-стилния град в Европа, Стокхолм е пълен с красиви хора, дворци и е град, в който с радост бихте се върнали отново. Ако сте сами в този град винаги ще се чувствате в безопасност, дори през нощта.

Брюж, Белгия

Според мнозина Брюж е най-красивия град в цяла Европа. Разположен на брега на морето в северозападна Белгия, Брюж има привлекателност от стария свят. Криволичещите улички, които почти винаги водят до канал или друг мост, миризмата на прясно изпечени сладкиши, носеща се през градския площад, и дребните детайли в архитектурата са малка част от причините да се влюбите в Брюж. Освен това, най-доброто от Брюж е, когато блести вечер! Ако сте по-скоро любители на града, наистина можете да посетите Брюж на еднодневна екскурзия от Брюксел, Гент или събитие Антверпен.

Амстердам, Холандия

Хипстърската сцена в Амстердам е жива и процъфтяваща, което го прави Мека за младите дигитални номади. Това е страхотен град за самостоятелно пътуване в Европа. Въпреки че може да има прословутата репутация на един от най-скъпите градове за посещение в Европа, истината е, че можете да изживеете Амстердам с ограничен бюджет, тъй като той е дом на някои от най-добрите евтини ястия.

Рейкявик, Исландия

Страната е известна с дружелюбните си местни жители. Градът е много по-малък от другите изброени дестинации в този списък, което го прави чудесен избор за онези от вас, които предпочитат да се разхождат навсякъде пеша.

Прага, Чехия

Отдавна Прага е един от най-предпочитаните градове в Европа за посещение. Освен това е и един от най-добрите градове в Европа, които да разгледате сами. Впечатляващата архитектура и туристически обекти са магнит за туристите целогодишно.

Превод: GlasNews.bg