Независимо дали се отправяте към прекрасен плажен курорт, великолепна вила край езеро или оживен град, известна дестинация за почивка може да бъде фантастична, но често попада в горната граница на нашите бюджети за пътуване.

Как да поправим това? Разбира се, като намерим някои блестящи "дубликати" на дестинации! А TikTok е чудесно място, откъдето да започнете. Всъщност много от нас вече са го направили, тъй като по-евтините алтернативи на популярни места за почивка и услуги вече са гледани зашеметяващите 6 милиарда пъти във видео платформата.

"Туристическите дубликати“ са дестинации, които предлагат подобни преживявания и естетика, но на много по-ниска цена, така че кои евтини заменки са най-популярни в платформата в момента?

Е, ако пътуването до Сидни ви се струва малко непосилно, изглежда, че следващият най-добър залог е Пърт. Столицата на Западна Австралия се радва на повече слънчеви часове от всяка друга австралийска столица и може да се похвали с по-спокойна атмосфера и множество плажове, които са също толкова зашеметяващи, колкото и тези в Сидни.

Санторини е един от най-емблематичните гръцки острови, но и един от най-скъпите. Парос изглежда като добра алтернатива, благодарение на това, че има повече пространство, повече плажове, но и много симпатични бели селца.

Що се отнася до алтернативата на Париж, защо не разгледате Брюж? Малкият белгийски град е известен с водните пътища и калдъръмените улички, а центърът му е обявен от ЮНЕСКО за обект на световното културно наследство.


Палермо, wearepalermo.com

10-те най-популярни дубликати за пътуване според TikTok:

1. Пърт за Сидни
2. Парос за Санторини
3. Брюж за Париж
4. Тайпе за Сеул
5. Черна гора за Гърция
6. Палермо за Лисабон
7. Ливърпул за Лондон
8. Патая за Банкок
9. Любляна за Венеция
10. Албания за Гърция