Плащат ли се вече шезлонгите и чадърите в Гърция? Този въпрос на нашенец разпали дискусия.

Темата вълнува хиляди българи, които предпочитат Южната ни съседка за почивка през лятото, а често в мрежата не липсват спорове с хората, които залагат на родното Черноморие.

Първоначално мнозина споделиха "ценоразпис" от различните дестинации в Гърция.

"Споделям впечатление от конкретно място: плажът на хотел Оушън вю, след Неа Перамос: миналата година таксата беше 15 евро на човек за консумация. Тази година пак е 15 евро, но 5 са такса, 10- консумация.", посочи Надежда Т.

"Дааа, 10 евро е на Перамоса и консумация", добавя Димо Р.

"На плажа във Фанари - не.Само консумация", коментира Диана Т. "На Ставрос не - както обикновено, поръчваш си и плащаш сметката само", пише друг.

"В Александруполи е с консумация, не се плаща отделно, на общинския плаж цената на човек е 1,50 евро и можеш да заемаш колкото си място искаш", отбелязва Елена К.

"Вече????В Южна Гърция повече от 10 години почти навсякъде съм плащал. Въпрос на време беше Северна Гърция да въведе платени чадъри, както е обикновено в Южна Гърция", пише пък Свилен С. "Заплаща се вече на много места в Северна Гърция- такса или минимална консумация от 50€ нагоре., добавя той.

"В момента съм на о-в Крит. Никога не идвайте на о-в Крит! Плажовете са камънак. Басейните в хотелите са с размерите на носна кърпичка. За всяка вечер се плаща 7 евро, ей така, за стаята. Хотелите (освен 2) нямат свои плажове и се използват общинските, на които цените са между 12 и 18 евро за чадър и два шезлонга. В букинг за нашия хотел (Херсонисос вилидж или вилас) пише, че е на 400 м. от плажа, но са пропуснали да споменат, че това е денивелация.", съветва П. Илиевска.

Разбира се, не се размина и без традиционните сравнения с България.

"Безплатни паркинги, със сенници, чисти и оборудвани тоалетни, душове, бани, съблекални, учтив персонал, безплатни чадъри и шезлонги като си поръчаш напитки от бара, нормални цени, качествена храна... няма трафик, няма ченгета с камери...никаква база за сравнение с БГ.", коментира Р. К.