По-студените дни все повече настъпват, а скоро лятото ще ни започне да ни липсва все повече

Разбира се, това не означава, че всички се подготвяме за студа (има много дестинации, които остават горещи и през предполагаемо по-хладните месеци), но за съжаление много от нас се подготвят психически за хладните дни и тъмните вечери.

Но помислете - наистина ли това е толкова лошо? Всичко, което трябва да направите, е да облечете няколко допълнителни дрехи, а най-добрият начин да преодолеете копнежа си по лятото, е наистина да приемете смяната на сезоните. И ще ви кажем, че зимата всъщност също е чудесно време за туризъм и пътуване.

Искате ли да разберете къде се отправят всички тази зима? Анализирайки промените в данните за търсене в Google за 229 различни европейски града от юли миналата година до тази година, фериботният оператор DFDS разкри най-актуалните дестинации за предстоящия сезон, пише TimeOut.

Начело на списъка е Залцбург, който се отличава със заснежените Алпи, старинния град, включен в списъка на ЮНЕСКО, сърдечната и топла кухня и страхотния коледен пазар. Търсенията за австрийския град са се увеличили с невероятните 135% тази година - може ли това да е Марсилия на зимния сезон?

Виена също влезе в челната тройка с увеличение на търсенията от 71%, но най-плодотворният претендент в списъка е Испания, където бяха включени четири дестинации (Лансароте, Гран Канария, Барселона и Тенерифе). Някои от нас винаги ще преследват слънцето, нали?

Може би си мислите: „Ей, къде са ски курортите?“, но DFDS реши да ги изключи от проучването и вместо това се съсредоточи върху дестинациите за градска почивка. Ако искате да научите повече за най-добрите места за ски, очаквайте следващите статии, които ще бъдат посочени и те.

Това са 10-те най-предпочитаните дестинации, които да посетите тази зима:

1. Залцбург
2. Тромсьо
3. Виена
4. Лансароте
5. Краков
6. Гран Канария
7. Тенерифе
8. Барселона
9. Ница
10. Копенхаген
11. Мадейра