Обединеното кралство има много скрити скъпоценни камъни, които са страхотна ваканционна дестинация. Много туристи и пътници бяха приятно изненадани да научат за красивия живописен плаж, който се намира в северозападната част на Шотландия. Някои хора дори го сравняват с Карибите. 

Почти винаги пуст, малко известен плаж, разположен на северозападния бряг на Шотландия. Заливът Ахмелвич предлага живописни гледки за пътниците, пише Mirror. Счита се за една от най-добрите ваканционни дестинации в Шотландия с кристално чисти води и бели пясъчни плажове. Изданието отбелязва, че „раят“ може да се конкурира с плажовете на Карибите - единственият недостатък може би е липсата на същото време.

Въпреки това, в слънчеви дни местните жители все още се събират в залива Ахмелвич, като идват да се отпуснат или да си направят пикник. Плажът се намира близо до село Lochinver в Шотландските планини и е популярна дестинация за водни скиори, според официалния уебсайт на Visit Scotland.

Плаж, залив Ахмелуич, Шотландия, скрит скъпоценен камък, скрит плаж, пуст плаж, плаж, чиста вода,Цял екран
Заливът Ахмелвич събира местни жители, които идват да си починат или да си направят пикник Снимка: North Coast 500

Има много пътеки и изкачвания в близост до плажа за тези, които се интересуват от туризъм. Има и развлечения за рибарите, които могат да уловят треска, пикша, минтай и скумрия. Посетителите на плажа са оценили това място с 4,5 звезди в Trip Advisor, като много от тях силно препоръчват посещение.

„Това е невероятен плаж, който просто трябва да посетите. Това е един от най-добрите плажове в Обединеното кралство. В слънчевите дни изглежда зашеметяващо и е идеалното място за падълборд или водни дейности. Тук има толкова много за правене, че дори когато е пренаселено, можете да намерите тихо място на скалите, където можете да се отпуснете“, пише посетител.