Испанският къмпинг Kampaoh Ría de Vigo, разположен на северозападния бряг на страната, може да се похвали с луксозен плаж Tiran и невероятна планинска природа. Цената на почивка тук за един човек е само 25 долара на вечер.

Всяка палатка има точки за зареждане, мини-хладилници и мрежи против комари. За разлика от други къмпинги, гостите могат да оставят кърпите и приборите у дома, пише The Sun.

Уебсайтът на курорта посочва, че цената на настаняването започва от $50 на вечер в палатка за двама, тоест $25 за един човек. За тези, които резервират настаняване до края на месеца, има 15% отстъпка. Освен това през септември можете да стигнете до Виго с нискотарифна авиокомпания само за $20. Къмпингът е на по-малко от 30 минути с кола от летището.

Почивка в Испания само за 25 долара, курорт Виго за туристи, как да си починете с малък бюджетЦял екран
Цената за престой тук за един човек е 25 долара на вечер Снимка: Kampaoh Ría de Vigo

Този град се е превърнал в туристически магнит сред чужденците, отчасти благодарение на живописните си плажове с планински гледки, както и на вкусните морски дарове, които се смятат за едни от най-добрите в Испания.

48-годишният Бърни Мичъл, който се премести във Виго от Обединеното кралство преди няколко години, казва, че градът е хубав, но не е туристически. „Тук можете да хапнете много вкусна храна за по-малко пари, отколкото в Лондон“, каза той.

Почивка в Испания само за 25 долара, курорт Виго за туристи, как да си починете с малък бюджетЦял екран
Този град се превърна в туристически магнит сред чужденците Снимка: Kampaoh Ría de Vigo

Друг чужденец, 52-годишният Оливър, се възхищава на „кухнята от световна класа“, както и на „километрите девствени плажове и чисти води“.

Според местните водачи най-добре е да резервирате палатки с изглед към морето, например стаята Buka, предназначена за двама души. Въпреки че има по-бюджетни палатки и бунгала, някои спят до шест души.

Почивка в Испания само за 25 долара, курорт Виго за туристи, как да си починете с малък бюджетЦял екран
Курортът разполага с чист и живописен плаж Снимка: Kampaoh Ría de Vigo