Туристи отново се оплакаха от известен бар на плажа в Миконос.

Прословутият плажен клуб се прочу със скъпото си меню, а някои туристи останаха озадачени (и без пари), след като си поръчаха от заведението, пише ladbible.com.

Този път двойка туристи са останали вбесени, след като се твърди, че са им били начислени $876 (811 евро) сметка само за две напитки.

Те са посетили DK Oyster в Platys Gialos, Миконос, и според отзива в TripAdvisor им е било казано, че могат да използват безплатно шезлонги, стига да си поръчат нещо.

Звучи разумно. Но това, което не са очаквали, е сметка от над 800 евро само за две питиета.

Потребителят пише: "Няма проблем... поръчахме си 2 напитки, които после видяхме, че са по 51 евро.

"Ако това не беше достатъчно безумно, върнахме се в Щатите и по сметката ни беше начислена такса от $876 долара. ЗА 2 НАПИТКИ!!!!! Пазете се и избягвайте това място!!!"

Това не се случва за първи път.

През 2023 г. американската туристка Амбър Пейс била с приятелката си Обри, когато решили да опитат храната. Те обаче не очаквали да платят толкова много за нея.

Амбър разказва пред The Sun: "Току-що видях цената от 20 евро за пържените калмари, които си взех, а приятелката ми си взе крачетата от кралски раци, на които пишеше 32 евро.

"Сервитьорът ни даде хартиена касова бележка, на която пишеше 98 евро за пържени калмари и 185 евро за кралски крачета от раци. Едва не припаднахме."

Амбър твърди, че мениджърът е отхвърлил жалбата им и ги е обвинил, че не са обърнали внимание на менюто.

През последните няколко години потребители на TripAdvisor споделят снимки на менюто онлайн - а цените със сигурност са високи.

Например малките коктейли са на цена от 25 евро, пресен портокалов сок струва 18 евро, а кафето е 15 евро.

Миналото лято ресторантът сподели няколко снимки на менюто си за храна, за да разсее всякакво объркване.

Докато за салата Цезар с джъмбо скариди ще трябва да платите 87,50 евро, клуб сандвич е 44,50 евро, а омлет за закуска ще ви струва почти 25 евро.

Някои от цените на морските дарове също са за 100 г, което може би е предизвикало известно объркване сред посетителите.

Димитриос Каламарас, мениджър на DK Oyster, заяви тогава пред The Sun: "Нашите шезлонги изискват минимална консумация, така че насърчаваме всички посетители да проверяват менютата, преди да направят своите поръчки.

"Бих искал да отбележа, че нашите менюта са изложени на табла в близост до входа и показват цените на нашите храни и напитки, за да бъдат гостите ни информирани."

Той добави: "В DK Oyster сме рекламирали по начините, които смятаме за подходящи за нашия ресторант, и няма да се поддадем на влиятелните лица, които са привлечени от красивия остров Миконос.

"Смятаме, че стойността на предлаганото преживяване е висока и нямаме намерение да обясняваме защо взимаме повече от супермаркет или традиционна таверна, които могат да бъдат доста прекрасни, но със сигурност са напълно различна концепция от нашата."