Туристка е останала възмутена, след като е платила за хотелска стая с изглед към морето и е разбрала, че е попаднала на нагла измама.

Инфлуенсърката Клариса Мурджиа е платила за стаята заради впечатляващата гледка, която предлагала в рекламата като част от почивка в Европа.  

Но когато пристигнала в хотела и била заведена в стаята си, тя бързо открила, че спиращата дъха гледка от балкона, показваща синьо море, платноходка и планинска верига, не е това, което изглежда, пише Daily Mail.

Вместо това на стената върху фасада на сградата пред прозореца е бил залепен гигантски плакат с морския бряг, а цялата гледка към морето беше една голяма афера.

Докато заснема плаката, Клариса показва как от един ъгъл той изглежда точно като истински.

Но когато се отмества настрани, кадрите показват, че това е просто огромна картина.

Истинската гледка е рушаща се бяла стена и редици бели прозорци с решетки.

След това на 18 май тя споделя видеоклип на огромната измама в TikTok в клип, озаглавен "Очакване срещу реалност".

Аржентинската гражданка Клариса добавя: "Чувствам се измамена, хора. Никой досега не ме е мамил така, хахаха.

Видеоклипът бързо събра над 2,5 млн. гледания, а зрителите останаха в истерия от злощастната ѝ ситуация.

Един от потребителите на TikTok заяви: "Ето защо винаги гледам мястото, за да не се проваля".

Друг коментира: "Дори бившият ми не е лъгал толкова много".

А трети добави: "Късметът ми в живота е обобщен в това видео".

Наглата измама се случва, след като миналия месец туристите се заканиха на Booking.com, обвинявайки платформата, че не е успяла да се справи с "ужасните" измамници, които са лъгали клиенти чрез официалното ѝ приложение.

Представяйки се за хотели, в които са резервирали стаи, измамниците принуждават пътниците да предоставят банковите си данни, като твърдят, че трябва да платят веднага или ще загубят резервацията си.

Едно семейство е трябвало да отмени мечтаната си почивка в Тайланд, след като измамниците са ги заблудили с 465 паунда и не са могли да получат възстановяване на сумата от Booking.com, хотела или банката си.

На друга жертва измамниците са откраднали от сметката ѝ близо 1 200 паунда, след като са я подвели, че общува с хотел, в който е направила резервация.

Booking.com заяви пред MailOnline, че системите му "не са били нарушени", но някои от партньорите му по настаняване са били обект на "много убедителни и сложни фишинг тактики".

Превод: GlasNews