По-малката сестра на принцесата на Уелс Пипа Мидълтън и нейният съпруг Джеймс Матю се оказаха в скандал заради решението си да затворят пешеходна пътека за местните жители, която минава през луксозното им имение в Западен Бъркшър.

Селската къща и територията преди това са били собственост на дизайнера сър Терънс Конран, който позволи на хората, живеещи наблизо, да се насладят на живописния частен път, водещ до имението му. Но сега двойката предприе стъпки, за да сложи край на това, като постави предупредителни знаци, които казват „Частна собственост: Забранен публичен достъп“ и „Забранено влизане“. Решението им да блокират входа беше наречено "възмутително" от местните жители и те призоваха двойката да отмени решението си, пише Mirror.

Пипа Мидълтън, Джеймс МатюЦял екран
Пипа Мидълтън със съпруга си Снимка: Getty Images

Един от съседите на Пипа и Джеймс каза: „Тези хора изглежда прекалено много пазят собствеността си. Не мисля, че това е правилно. Ние сме тихи селяни, нямаме никакъв вандализъм тук.“

Известно е, че сестрата на принцеса Кейт се омъжи за мениджъра на хедж фондове Джеймс, по-големият брат на звездата от Made in Chelsea Спенсър Матюс, през 2017 г. Сега те живеят в луксозен дом за £15 милиона с трите си малки деца: Артър, 5, Грейс, 3, и Роуз, 2.

Георгианският имот с 32 стаи, който те закупиха през 2021 г., е разположен на 60 хектара до гора. Имението е в ярък контраст с по-скромната вила Adelaide Cottage на принцеса Кейт и принц Уилям в Уиндзор след преместването им от резиденцията им в двореца Кенсингтън.