Ангелите и супермоделите на Victoria's Secret са известни със своите убийствени фигури и тела, както и със строги тренировки и диетични режими на супермодели.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Romee Strijd (@romeestrijd)

Човек трябва само да погледне Сара Сампайо, Тейлър Хил или Роми Стрийд! Да, тези момичета очевидно имат невероятни гени, но също така работят невероятно усилено, за да останат във форма през цялата година.


Снимка: Getty Images

Мнозина искат да знаят как да получат моделно тяло. По-долу е дадена информация за тренировъчните процедури на Victoria's Secret Models, които популярни модели на VS следват, за да се подготвят за шоуто на VS. 

И така, нека да се заемем с работата!


Снимка: Getty Images

КОЛКО ЧЕСТО РАБОТЯТ МОДЕЛИТЕ?

Зависи от модела и каква работа трябва да вършат. Повечето модели на Victoria Secret тренират почти всеки ден (веднъж на ден). Но преди шоуто на Victoria Secret някои момичета (Барбара Палвин и Кейси Мерит) тренират два пъти на ден. Други модели като Candice Swanepoel тренират само 3 пъти седмично и всеки ден в продължение на 2 седмици преди шоуто на Victoria's Secret. Ако сте готови да се придържате към тренировъчния план на Victoria's Secret, можем да ви препоръчаме да тренирате 6 пъти седмично с почивка един ден. Разбира се, упражненията 6 пъти седмично може да изглеждат много, особено ако сте нови във фитнеса.

Ето защо трябва, условно казано, да достигнете това темпо на тренировка. Започнете с тренировки 3-4 пъти седмично, а след това постепенно увеличавайте техния брой. И ако имате нужда от вдъхновение за фитнес, вижте това видео за тренировка на Кандис.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by ???????????????????????????? (@candiceswanepoel)

КОЛКО ВРЕМЕ ОТНЕМАТ ТРЕНИРОВКИТЕ НА МОДЕЛИТЕ?

Отново, това може да варира. Ако правят обичайните си тренировки и не се подготвят за важно събитие, момичетата прекарват час във фитнеса. Независимо дали пътуват или просто имат много натоварен ден, моделите ще направят бърза 20-минутна тренировка в хотелската си стая или у дома. По-долу можете да видите фрагмент от рутинната тренировка за пътуване на Сара Сампайо. Но ако се подготвят за нещо наистина голямо, като VS шоу, тренировъчните им сесии могат да продължат над 2 часа.

КОИ СА ЛЮБИМИТЕ УПРАЖНЕНИЯ НА АНГЕЛИТЕ НА VICTORIA'S SECRET?

Тренировките на Victoria's Secret включват комбинация от:

Стандартен режим на работа

Колоездене упражнения
Пешеходен туризъм
Упражнения с въже
танцово кардио
Йога
Пилатес
Бокс (супер популярен сред моделите!)
Кикбокс
балет / баре
Кръгова тренировка с:
Тежести за глезена
Топки за стабилност
Плъзгачи / Плъзгащи се дискове

МОДЕЛИТЕ НА VICTORIA SECRET ВДИГАТ ЛИ ТЕЖЕСТИ ЗА СИЛОВИ УПРАЖНЕНИЯ?

Много модели всъщност избягват вдигането на тежести (всичко, което е по-тежко от 2-5 килограма), за да предотвратят нежеланото натрупване, но има момичета, които все още вдигат тежести по време на спортни дейности.

Имайте предвид, че повечето VS модели са основно ектоморфни (или комбинация от екто-мезо) типове тяло, което означава, че ще им е много трудно да изграждат и поддържат мускули.

2 от 3 женски типа тяло могат да станат обемисти (особено поради вдигане на тежести), а ектоморфите са най-малко склонни към това.

Вижте тази забавна тренировка със собствено тегло за ръце и глутеуси на Жасмин и Жозефин.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by JOJA (@joja)

КОЛКО ЧЕСТО VS МОДЕЛИ ПРАВЯТ КАРДИО ТРЕНИРОВКИ?

Стройната физика изисква тренировки за издръжливост, така че моделите комбинират бягане, бокс, скачане на въже, кардио танци и леки упражнения за въртене. Някои модели от VS Angels като Candice обикновено правят кардио няколко пъти седмично (2-3 сесии). Но други, като Бела Хадид или Роми Стрийд, правят кардио 5-6 пъти седмично.


 
Снимка: Getty Images

ОБУЧЕНИЕ ЗА МОДЕЛИ НА VICTORIA SECRET

1. ТРЕНИРАНЕ НА РЪЦЕТЕ НА МОДЕЛИТЕ

Моделите на Victoria's Secret изпълняват различни упражнения за ръце, за да ги тонизират.

Една от любимите им тренировки за ръце е боксът. Това е чудесен начин да изгорите много калории и да тонизирате горната част на тялото си, без да го помпате. Упражненията са страхотни и за корема!

В допълнение към бокса, моделите използват TRX, дъмбели, съпротивителни ленти, топки и упражнения със собствено тегло, за да тренират горната част на тялото си.

КАК ДА СЪЗДАДЕТЕ СВОЯ СОБСТВЕНА СХЕМА ЗА ТРЕНИРОВКА НА РЪЦЕ

Моделите работят с по-леки тежести и повече повторения, така че повторенията трябва да са много. Изберете 6 упражнения за горната част на тялото. Правете ги за 12-15 повторения или 45-60 секунди с минимална почивка.

2. ТРЕНИРОВКА ЗА КРАКА

Повечето модели на Victoria's Secret просто обичат да тренират краката и задните си части!

КАК ДА СЪЗДАДЕТЕ СВОЯ СОБСТВЕНА СХЕМА ЗА ТРЕНИРОВКА СРЕЩУ КРАКА

Моделите работят с ниско тегло и много повторения, така че увеличете броя на повторенията или ги правете за известно време. Много модели също използват тежести за глезените, плъзгащи се дискове и съпротивителни ленти в своите тренировки. Изберете 6 упражнения за долната част на тялото. Правете ги за 12-15 повторения или 45-60 секунди с минимална почивка.

Превод: GlasNews