Ким Кардашиян заяви, че за нея е удоволствие да облече тази историческа рокля, носена някога от холивудската звезда Мерилин Монро.

Риалити звездата се появи с емблечатичната прилепнала рокля на събитието "Met Gala" в Ню Йорк - една от най-големите и ексклузивни вечери в света на модата, която се организира в полза на един от известните музеи в града. Организатор е списание „Vogue”, което поставя акцент върху модните облекла на звездите.

Тази година темата и дрескодът на събитието е "Позлатен блясък". Споделяйки снимки на роклята в профила си в Инстаграм, Кардашиян разкри, че тясната рокля е украсена с повече от 6000 кристала, ръчно ушити от дизайнера Жан Луис.

„За мен е чест да нося емблематичната рокля, която Мерилин Монро носеше през 1962 г., за да изпее „Честит рожден ден“ на президента Джон Кенеди“, написа Ким в социалните мрежи.



Ким издаде още, че от три седмици не е приемала въглехидрати, за да успее да се побере в роклята. "Трябваше да сваля около 8 килограма - това беше истинско предизвикателство за мен, но бях твърдо решена, че ще облека тази рокля", категорична е Кардашиян.

На събитието Кардашиян се появи с гаджето си - 28-годишния Дейвидсън. За да привлече още повече вниманието към себе си, Ким Кардашиян се превъплати в образа на Монро и боядиса косата си в платинено русо.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by MAKEUP BY MARIO (@makeupbymario)