Кралица Камила сподели, че крал Чарлз III се справя много добре по време на първото си кралско посещение след лятната ваканция на двойката.

Камила посети Кралската обединена болница в Бат, Англия, където официално откри новия център за ракови заболявания Дайсън. Там тя беше попитана за състоянието на съпруга си и потвърди, че той е в добро здраве.

Защо крал Чарлз може повече да не види внуците си?

През февруари Бъкингамският дворец обяви, че крал Чарлз е започнал лечение за вид рак, който не е разкрит публично.

Въпреки че през януари претърпя процедура на увеличена простата, беше уточнено, че не става въпрос за рак на простатата. В резултат на лечението, Чарлз първоначално отмени публичните си посещения, но продължи да се среща с министър-председателя.

Той се завърна към кралските си задължения в края на април и присъства на парада за рождения си ден, Trooping the Color, през юни. Оттогава кралят не е имал публични изяви след лятната ваканция.

Принц Хари разкри кой член на кралското семейство първи му е дал прякора "резервен"

Чарлз не е единственият член на кралското семейство, който се бори с раково заболяване. Принцеса Кейт също обяви, че страда от рак. Тя претърпя коремна операция през януари, след като първоначално беше диагностицирана със здравословен проблем, който не беше свързан с рак.

След операцията обаче, лекарите откриха наличието на рак и тя започна химиотерапия в края на февруари. Лекарите изразиха надежда, че цялата ракова тъкан е била отстранена по време на първоначалната операция, а Кейт описа лечението си като превантивно в изявление от март.

Как принц Хари наблюдавал „смъртта" на Чарлз III