Крал Чарлз III би искал да се срещне със сина си принц Хари , когато посети Обединеното кралство следващата седмица, но претегля съветите на съветници, включително съпругата му, че би било неразумно да го направи.

Кралица Камила иска Чарлз да пропусне среща с Хари, за да избегне стреса, тъй като той се бори с рака, каза един от нейните приятели пред The ​​Daily Beast.

Daily Beast съобщава, че съпругата на британския монарх не е препоръчала на съпруга си да се събере с най-малкия си наследник по време на последното му посещение в Обединеното кралство. Съобщава се, че Чарлз III е искал да се срещне с Хари, но Камила решила, че това не е добра идея.

Вътрешен човек, близък до Камила, каза пред изданието, че не искат Чарлз да изпитва ненужен стрес, преди да замине за Австралия по-късно този месец.

"Тя беше основният глас, който казваше на Чарлз да забави темпото и да приема нещата по-спокойно. Последното нещо, което иска той да направи, е да се тревожи за срещата с Хари", каза източникът.

Принц Хари и крал Чарлз IIIЦял екран
Принц Хари и крал Чарлз III Снимка: Getty Images

Приятелят на краля обаче също каза пред изданието, че иска спорът му с Хари да бъде „уреден“ поради „лични причини и за облекчаване на натиска върху самата монархия“.

„Кралят има инстинктивен импулс към християнско помирение и неговата диагноза рак само обостри това“, казва вътрешният човек.

Хари наскоро пристигна в Лондон, за да присъства на наградите WellChild за 2024 г., благотворителна организация, работеща с болни деца, с която той участва от почти 20 години.

След като Хари и Меган се преместиха в Съединените щати през 2020 г., отношенията на принца с кралските роднини все повече се влошаваха. В началото на 2024 г., след новината за болестта на баща си, херцогът на Съсекс посети Лондон, но срещата му с краля беше кратка и Хари прекара нощта в хотел.