Майката на Матю Пери говори близо година след трагичната смърт на звездата от „ Приятели“. Пери беше намерен мъртъв в дома си в Лос Анджелис на 54 години на 28 октомври 2023 г.

Доклад от аутопсията разкри следи от кетамин в тялото на актьора, като смъртта му беше определена като случайно предозиране по това време.

Полицейското управление на Лос Анджелис обаче потвърди, че ще разследва източника на кетамина през май тази година.

Министерството на правосъдието на САЩ описа някои от констатациите си на пресконференция през август, като разследването на смъртта на Пери каза, че е разкрило „широка подземна престъпна мрежа“, която „се е възползвала“ от актьора, като му е продавала наркотици. 

Оттогава петима души са обвинени във връзка със смъртта на Пери.

Майката на актьора, Сузане Морисън, наскоро разказа за последните дни, които е прекарала със сина си.

Говорейки в емоционално интервю за Today, Морисън каза : „Той премина през период, което е интересно, точно преди да умре, когато ми показваше една от новите си къщи.

„Той дойде при мен и каза: „Обичам те толкова много и съм толкова щастлив, че съм с теб сега. И съм толкова...“ Беше почти като предчувствие или нещо подобно. Тогава не мислех за това, но си помислих: „Колко време е минало, откакто сме водили такъв разговор?“ Минаха години“.

Морисън добави: „Имаше неизбежност това, което щеше да се случи до него, и той го почувства много силно.

„Но той каза: „Вече не ме е страх“. И това ме разтревожи.“

Семейството на Пери за първи път излезе с изявление пред People през октомври 2023 г., в което се посочва, че са останали „с разбито сърце“ от „трагичната загуба“ на техния „любим син и брат“.

„Матю донесе толкова много радост на света, както като актьор, така и като приятел. Всички вие означавахте толкова много за него и ние оценяваме огромното изливане на любов“, се добавя в изявлението.

Оттогава вторият баща на Пери - кореспондентът на NBC Кийт Морисън - и по-малката сестра Кейтлин стартираха фондация The Matthew Perry Foundation of Canada.

Кейтлин каза на HELLO! Канада, че стартирането на фондацията създава „някак усещане“, сякаш тя „седи точно до Матю и работи с него всеки ден по нещо, което е важно за него“.