Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск вярва, че неговото транссексуално дете е било „убито от вируса на будния ум“, след като е бил подмамен да даде съгласието си за блокери на пубертета.

53-годишният милиардер се зарече да "унищожи невероятно злата“ култура, която позволява операцията за смяна на пола, която 20-годишното му дете Вивиан Джена Уилсън, родена като Ксавие, получи през 2022 г.

„По същество бях измамен да подпиша документи за едно от по-големите ми момчета, Ксавие“, каза собственикът на X на психолога д-р Джордан Питърсън в интервю за Daily Wire.

„Това е преди да разбера какво се случва. COVID продължаваше, така че имаше много объркване и ми казаха, че Ксавие може да се самоубие, ако не подшиша..."

Питърсън предположи, че това „е лъжа от самото начало“, тъй като няма клинични доказателства в подкрепа на твърдението.

„Това е невероятно зло и съм съгласен с вас, че хората, които го рекламират, трябва да влязат в затвора“, твърдо заяви Мъск.

Описвайки процеса като „невероятно зъл“, Мъск каза, че никога не му е било обяснено, че блокерите на пубертета са „всъщност просто лекарства за стерилизация“. „Бях измамен да направя това“, каза Мъск.

„По същество загубих сина си. Наричат ​​го „убиване“ с причина. Причината да го наричат ​​„умъртвяване“ е, че синът ви е мъртъв. Синът ми Ксавие е мъртъв - убит от вируса на будния ум.

Основателят на SpaceX, който може да се похвали с нетно състояние от близо 200 милиарда долара, каза, че си е поставил за мисия да премахне процедурата за смяна на пола на децата след прехода на детето му.

„Заклех се да унищожа вируса на будния ум след това“, каза той. „И ние постигаме известен напредък.“

Вивиан, едно от шестте деца на които Мъск с бившата си съпруга, Джъстин Уилсън, нашумя през 2022 г., когато подаде молба в калифорнийски съд за промяна на името и пола си.

В съдебната молба тя също поиска да вземе фамилното име на майка си, за да загуби всякаква връзка с известния си баща, като каза, че „вече не желае да бъде свързана с биологичния й баща по какъвто и да е начин“.

Забележките на Мъск идват само дни след като стана ясно, че мести централата на SpaceX и X от Калифорния в Тексас заради закон, подписан от губернатора на Калифорния Гавин Нюсъм, който забранява на училищните райони да изискват родителите да бъдат уведомявани, ако дете започне да използва различни местоимения.

„Това е последната капка. Заради този закон и многото други, които го предшестваха, атакувайки както семейства, така и компании, SpaceX сега ще премести централата си от Хоторн, Калифорния, в Старбейз, Тексас“, публикува Мъск в платформата X. „Обясних на губернатора Нюсъм преди около година, че закони от такова естество ще принудят семейства и компании да напуснат Калифорния, за да защитят децата си“, добави той.