Американската певица, актриса и бизнесдама Селена Гомес краси корицата на модното списание Vanity Fair и в интервю открито говори за здравословните си проблеми.

Знаменитостта призна, че не може да износи „собствените си деца“. Тя научила за нелечимото автоимунно заболяване през 2013 г. Тогава тя беше диагностицирана с лупус, който кара имунната система на тялото да атакува здрава тъкан и може да причини възпаление и увреждане на вътрешните органи.

През 2015 г. актрисата се подложи на химиотерапия за лечение на хроничното заболяване. През 2017 г. Гомес получи бъбречна трансплантация - жизненоважният орган беше дарен от нейна близка приятелка, актрисата Франсия Райса. Освен това Гомес се бори и със сериозни проблеми с психичното здраве. Селена вярва, че опустошението, в което се намира от известно време, е страничен ефект от лупуса.

Селена ГомезЦял екран
Актрисата и певица Селена Гомес Снимка: Getty Images

Гомес вече знае как да се справи с проблемите на психичното здраве. Тя обича да използва температурата като лечебен механизъм и намира студената вода или нагревателите за успокояващи по различно време. „Готова съм на всичко, просто пия необходимите лекарства сега“, добави през смях знаменитостта.

Селена, на фона на вихрен роман с продуцента Бени Бланко, не можеше да пренебрегне темата за създаването на семейство и майчинството. За съжаление актрисата призна: „Никога не съм казвала това, но за съжаление не мога да родя собствени деца. Имам много медицински проблеми, които могат да застрашат живота ми и живота на детето. Това беше нещо, за което трябваше да говоря, скърбя от известно време."

Селена Гомез, Бени Бланко, кухняЦял екран
Селена Гомес с приятеля си Бени Бланко Снимка: instagram.com/selenagomez

Звездата обаче не се отчайва и споделя, че в бъдеще може да прибегне до сурогатно майчинство или да реши да осинови дете.

„Чувствам се благословена, че има прекрасни хора, желаещи да направят сурогатно майчинство или осиновяване, което е огромна възможност за мен... За мен майчинството ще изглежда малко по-различно. В крайна сметка не ме интересува. Ще бъде мое. Ще бъде моето бебе", каза актрисата.