Памела Андерсън разкрива, че би „предпочитала да бъде естествена“, отколкото полирана блондинка в ново интервю за списание Glamour. Канадската актриса и икона за красота признава, че на 57-годишна възраст все още работи върху това да разбере коя е „в реалния живот“.

След като прекара последните три десетилетия в светлината на прожекторите, играейки измислени герои като Кейси Джийн „C.J.“ Паркър в „Спасители на плажа“, красавицата, която мнозина все още възприемат като архетипната секси блондинка, разкрива за сегашното си пътуване на себеоткриване.

Майката на двама  пораснали сина обяснява, че този процес е бил „най-трудната ѝ работа през последните няколко години“. На директния въпрос „Коя е Памела Денис Андерсън, която седи тук днес?“ от Glamour, Андерсън признава, че е започнала да „играе роли“ от „много малко дете“

„Имах толкова силно въображение. Играех роли като дете, без да осъзнавам, че това е кариера“, казва тя, допълвайки: „И след това, когато се преместих тук в САЩ от родната ми Канада и след това Playboy…или бракът ми с Томи Лий, или каквото и да беше…просто винаги съм искала да бъда най-добрата версия на себе  си.“

Памела Андерсън казва още, че е на „славен и несъвършен нов път“. Тя се е ангажирала да остане необвързана и да живее сама, за да идентифицира какво точно харесва, без да чува чуждо мнение и да се влияе. Освен това тя вече не се страхува да изразява мнението си и да бъде уязвима.

Докато размишлява върху сериала на Hulu от 2022 г. – „Пам и Томи“, базиран на изтеклата секс лента на нея и Томи Лий, Андерсън казва, че този сериал я е засегнал „по-силно“, отколкото тя „дори си е представяла“.

„Толкова ми беше гадно дори да се сещам за това отново, когато излезе това нещо в Hulu. Наистина го почувствах като още един ритник в стомаха си, който хората може би намираха за нещо забавно“, обяснява тя.

Междувременно през този период от живота си Памела споделя, че е загубила съпруга си, „здравия разум“ и кариерата си. „Тогава не го осъзнавах“, казва тя. „Това е като посттравматичен стрес – просто започваш да действаш без мисъл. И знаех, че имах много неща, които са ми се случили, с които можех да се справя по различен начин... В този свят е наистина важно как управлявате кариерата си. А аз просто бях от Дивия запад.“

След изтичането на въпросното домашно порно Памела почувствала, че репутацията ѝ е безвъзвратно опетнена и се съгласява да участва в редица риалити шоута, като „Big Brother“ и „Dancing on Ice“. През това време тя казва, че се е опитвала да се „надсмива“ на болката си.

„Мисля, че така се научих да се справям“, казва днес тя. Но приемането на това, че се е превърнала във фураж за таблоидите през голяма част от деветдесетте, както и в обект на много дебелашки шеги, безспорно я засяга силно. „Дори когато чуя името си, не ми харесва. Имам негативна конотация с това“, казва тя, добавяйки: „Все още почти имам стереотип за себе си. И така, беше трудна работа да се опитам да се отърва от това, защото съм жена.“

„Аз съм костюм за Хелоуин, където и да се обърнеш“, споделя още с тъга  Андерсън. Докато работи върху себеоткриването си, Андерсън решава да спре да се крие зад грима и в последно време се появява на светски събития с чисто лице – без капка макиаж, пише tialoto.bg.

„Наиграх се с него. Нямам нищо против грима, но имам чувството, че той ми стоеше по-добре в 20-те ми години, отколкото сега“, казва още тя.

„Като попаднете на кръстопът в 50-те си години си казвате: „Ще преследвам ли младостта? Ще бъда ли нещастна? Или ще бъда себеприемлива?“ – отбелязва актрисата за начина си на мислене днес.

В крайна сметка тя казва на читателите: „Мисля, че вместо да се опитвам да бъда излъскана, полирана жена, бих предпочела да бъда естествена. Едното око ми е по-малко от другото, носът ми е крив, устните ми са странни. Всеки има несъвършенства. Важно е, независимо къде се намирате във вашето пътешествие за красота, да се приемете такива, каквито сте.“.

Тя завършва интервюто с думите, че „определено е много по-щастлива сега, отколкото преди десет години“. Андерсън също казва, че синовете ѝ, Брандън Томас Лий и Дилън Джагър Лий, които споделя с Томи Лий, са ѝ дали тази сила.