Принц Уилям отказа да наеме отново сестрата на кралица Камила, Анабел Елиът, като интериорен дизайнер за херцогство Корнуол.

„Източници потвърдиха, че принц Уилям вече няма да наема г-жа Елиът, въпреки че това не се е отразило на нейната работа“, се казва в публикация на The Telegraph.

Вътрешни хора казват, че работата на сестрата на кралицата Камила се счита за завършена и служителите са научили достатъчно от нея през годините.

Елиът става дизайнер на имоти след сватбата на сестра си с тогавашния принц Чарлз през 2005 г.

На нея й е плащано чрез херцогство Корнуол, което британският суверен контролираше до възкачването си на трона след смъртта на кралица Елизабет II през септември 2022 г. Съобщава се, че 75-годишната Анабел е получила няколкостотин хиляди долара за работата си през годините.

Кралица Камила със сестра си АнабелЦял екран
Кралица Камила със сестра си Анабел Снимка: Getty Images

Дизайнерът на имоти и придворна дама на кралица Камила е декорирала и реновирала имоти в луксозните вили под наем на Херцогство Корнуол в Корнуол, Уелс и островите Сили.

Елиът не изглеждаше да има конкуренция за позицията, тъй като херцогството не обявяваше такива свободни позиции.

Херцогство Корнуол е 700-годишно кралско семейно имение, предназначено да осигурява доходи на престолонаследника. Преди това е било собственост на крал Чарлз III, сега е собственост на най-големия му син принц Уилям.