Принцесата на Уелс се е върнала на работа с лична среща в замъка Уиндзор, твърди съобщения на Кралското семейство.

То гласи: „ Принцесата на Уелс, патрон на Кралската фондация на принца и принцесата на Уелс, вчера проведе среща за в замъка Уиндзор.“

Цирколярът на Кралското семейство документира ангажиментите им, независимо дали са на публично място или зад стените на двореца.

Дворецът не е публикувал никакви снимки от срещата, нито е споделил конкретни подробности за това, което е било обсъдено. Миналата седмица беше потвърдено, че принцесата ще започне да работи зад кулисите след диагнозата рак по-рано през годината.

В невероятно лично видео принцесата потвърди, че е завършила превантивната си химиотерапия, но че фокусът й е бил „да остане без рак“.

Кейт Мидълтън публикува ново ВИДЕО и обяви важна новина

Тя каза: „Въпреки че завърших химиотерапията, пътят ми към излекуване и пълно възстановяване е дълъг и трябва да продължа да приемам всеки ден, както идва.

„Очаквам обаче с нетърпение да се върна на работа и да поема още няколко публични ангажимента през следващите месеци, когато мога.“

Известно е, че членове на екипа на Кейт от кралското домакинство са присъствали на срещата във вторник, заедно с представители на Кралския фондационен център за ранно детство. Фокусирането върху важността на отглеждането на деца до петгодишна възраст и подкрепата на техните родители отдавна е крайъгълен камък в благотворителната дейност на принцесата.

Последният път, когато тя присъства на частна среща в замъка Уиндзор за Кралската фондация, беше на 6 декември 2023 г.

Дворецът предположи миналата седмица, че принцесата вероятно ще се върне към „леките задължения“ засега, като присъства на няколко публични ангажимента преди края на годината.