Срещу няколко души вече са повдигнати обвинения във връзка със смъртта на звездата от сериала „Приятели“ Матю Пери, причинена от употребата на кетамин. Според източници от правоприлагащите органи арестите са извършени при операция рано сутринта в четвъртък, а сред задържаните има и лекар.

Пери почина на 28 октомври 2023 г. на 54-годишна възраст. Той беше открит в безпомощно състояние в джакузи в дома си в Лос Анджелис. Докладът от аутопсията разкрива, че той е починал от острия ефект на кетамин.

Според аутопсията Пери е имал високи нива на кетамин в кръвта си, вероятно е изпаднал в безсъзнание и се е удавил. Според доклада той е получавал вливания на кетамин за депресия и тревожност, като последната терапия е била проведена седмица и половина преди смъртта му. Съдебният лекар обаче казва, че кетаминът в организма му в момента на смъртта не е могъл да бъде от тази инфузионна терапия, тъй като периодът на полуразпад на кетамина е три до четири часа или по-малко.

Методът на приемане е посочен в доклада като неизвестен.

Като фактори, които не са свързани с непосредствената причина за смъртта, се посочват също удавяне, коронарна болест на сърцето и въздействието на бупренорфина. Начинът на смъртта е обявен за злополука, пише bTV.

Според доклада от аутопсията в дома му са открити лекарства с рецепта и насипни хапчета, но нищо в близост до мястото, където е намерен мъртъв.

В месеците след смъртта му разследването се води от множество агенции, включително DEA, полицейското управление на Лос Анджелис, пощенската служба на САЩ и прокуратурата на САЩ.

Намесиха още една звезда в смъртта на Матю Пери

Разследват известна жена, която може да е свързана със смъртта на Матю Пери

„Посещава ме": Кортни Кокс „разговаря" с покойния Матю Пери