Изпълнителката на популярната песен „Бяла роза” - Славка Калчева, стана жертва на онлайн измама. Изкуствен интелект манипулира нейно интервю пред Мариан Станков-Мондьо с цел продажба на лекарство за болка в ставите, за което тя дори не е чувала. 

„Бях шокирана, това е абсолютна лъжа. Не рекламирам такива неща. Хора, не се хващайте на това. Не съм рекламирала никакво лекарство”, заяви певицата пред "Нова".

Най-вероятно има хора, които са си го купили. Мои близки ми споделиха, че лекарството се коментира сред хората. Никога не съм го виждала. Не се доверявам на такива неща от интернет. Предпочитам да отида при специалист и каквото има да ми предпишат, подчерта певицата.

Грешно ще е да оставим само на МВР да се справят с такъв вид измами. В момента имаме големи дефицити - част от заплахите, които срещаме, нямат адекватен отговор - нито е записано в закона кой да се справи с тях, нито има специално звено. Изкуственият интелект е нещо, което ще обърне обществените отношения и трябва да му обръщаме все повече внимание, коментира пък бившият вътрешен министър и шеф на ДАНС Цветлин Йовчев за измамите.