Дъщерята на владетеля на Дубай обяви развода си в социалните мрежи, което е рядък ход за принцеса в Обединените арабски емирства.

В профилът в Инстаграм на Махра Бинт Мохамед бин Рашид Ал Мактум, дъщеря на премиера на ОАЕ и владетел на Дубай - Мохамед Бин Рашид Ал Мактум, беше обявено намерението ѝ да напусне съпруга си, който е кралски съратник.

„Скъпи мой, тъй като си зает с други спътници, с настоящото обявявам нашия развод. Развеждам се с теб, развеждам се с теб и се развеждам с теб. Твоята бивша съпруга“, написа на 17 юли в Инстаграм 30-годишната Махра.

Принцесата изглежда се позовава на спорната практика на тройния развод, която се използва в някои мюсюлмански страни. При нея мъжът се развежда моментално със съпругата си, като го обявява три пъти. Методът е забранен в някои страни и не е прието да се използва от жените срещу техните съпрузи.

Миналата година Махра се омъжи за шейх Мана бин Мохамед Ал Мактум, също член на управляващата фамилия в Дубай, на бляскава церемония, която беше отразена в списания като Harper's Bazaar Arabia и Grazia.

Скоро след това им се роди дъщеря. Снимките, на които е със съпруга си, вече са премахнати от профила ѝ. Няма нейни снимки и в профила на шейх Мана в Инстаграм.

Принцесата има видимо присъствие в публичното пространство и в социалните мрежи, като често присъства на събития с червен килим в Дубай и украсява кориците на регионални списания - необичайна практика за жените от кралското семейство.

Тя има почти половин милион последователи в Инстаграм, където публикува информация за хобитата си, любовта си към конете, благотворителната си дейност, както и селфита. Майка ѝ е Зоуи Григоракос, гръцка гражданка, съобщават местните медии, предаде bTV.

Някои потребители на Инстаграм предполагаха, че профилът ѝ е бил хакнат. Както публикацията, така и акаунтът обаче остават активни повече от ден, откакто са публикувани.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by ARA With Sondos (@arabianroyalagency)