Всеки божи ден, в края на работния ден, идва най-тежката задача за една домакиня - какво да сложи на масата. Бързата, вкусна, а и евтина вечеря се оказва мисия невъзможна за мнозина, но Glas.bg е напълно готов да се притече на помощ!
Предлагаме ви две изпитани рецепти, които ще заситят цялото семейство и ще се впишат в бюджета ви!
Предложение №1: Наденички с ньоки
Прекрасна алтернатива на макаронените изделия са ньоките, които са почти неразделна част от италианската трапеза. Всичко, от което имате нужда, са варени картофи, брашно и яйце, а резултатът… говори сам за себе си.
Хубавото на тази рецепта е, че картофите могат да бъдат сварени предварително. Иначе казано - да направите заготовката за ястието още през уикенда.
Ньоките стават пухкави отвътре и хрупкави отвън и могат да поемат от соса на наденичките, с които ще се сготвят. За цвят (а и вкус) можете да сложите и различни зеленчуци по избор “а ла каквото имам в хладилника”.
Предложение №2 Домашен дюнер с пилешко
Всички обичат да си похапват вредна храна. Причината - просто е неописуемо вкусно. Когато е приготвена в домашни условия обаче, резултатът несъмнено е не просто по-вкусен, но и една идея по-полезен.
Прекрасна и бърза алтернатива (с която децата буквално ще си оближат пръстите), е домашният дюнер.
Питките се правят изключително лесно, а предварително свареното пилешко месо може да се овкуси с масло и подправки за няколко минутки на тигана.
Приготвянето на рецептата отнема по-малко от 30 минути.
Необходимите продукти:
200 гр пилешки гърди
1 ч.л олио
скилидка чесън
Сокът от 1 лимон
¼ кубче пилешки бульон
сол и пипер на вкус
За питките:
200 гр кисело мляко
200 гр брашно
1 бакпулвер и 1 ч.л сода за хляб
щипка сол
А може и готови да са, в родните хипермаркети ги има в изобилие.
Пълнежът на питката (освен пилешкото месо) може да бъде допълнен с различни зеленчуци и сосове по желание.
Приятен апетит!