Кралица Камила присъства на литературен фестивал, който се проведе в двореца Хемптън Корт. Събитието беше организирано, след като Камила създаде свой книжен клуб преди две години. А вечерта кралицата се появи в неочаквано облекло - яркосин гащеризон, който също се нарича "кралско синьо".  

Въпреки това, тя почти пропусна първото събитие на Royal Reading Festival, когато колата й заседна в задръстване поради времето. Но тя беше успешно заменена от съпруга си, крал Чарлз, пише Daily Mail.


Крал Чарлз на Фестивала на книгата

Но нейната служебна кола пристигна точно навреме, за да бъде посрещната от звездата на вечерта, Джуди Денч, която говори за страстта си към Шекспир през целия си живот.

За ефектната си визия кралицата избра син гащеризон на дизайнерката Anna Valentine. Тя допълни визията с няколко златни гривни и удобни черни обувки.


Кралица Камила на фестивала на книгата Снимка: Getty Images

Крал Чарлз и съпругата му Камила бяха домакини на кралски прием в двореца Хамптън Корт днес, за да отпразнуват първия фестивал на Кралската читалня.

Фестивалът следва успеха на Queen Camilla's Book Club, който стартира в Instagram през януари 2021 г. с над 160 000 последователи.

Сега инициативата на кралицата за връщане на любовта към четенето е официално наречена The Queen's Reading Room и се е превърнала в благотворителна организация, която има за цел да внуши любов към литературата сред възрастни и деца в Обединеното кралство и по света.

Гости на фестивала бяха известната актриса Дейм Джуди Денч, актьорите Дерек Джейкъби и Ричард Е. Грант, както и звездата от „Вълкът от Уолстрийт“ Джоана Лъмли.

Превод: GlasNews