37-годишната Ефи Мърфи от Ирландия загуби почти 70 килограма след операция на стомашния ръкав и спечели множество титли на конкурси за красота. 

Жената каза, че преди са я наричали „дебела приятелка“, но сега, след като отслабна, тя се превърна в истинска красавица. Ефи постигна загуба на тегло, след като се подложи на операция на стомашния ръкав преди три години. Сега тя демонстрира предимствата си и зае второ място на конкурс за красота в Лас Вегас (САЩ), пише Daily Star.

Говорейки за борбата си с наднорменото тегло, момичето призна, че някога пристрастяването й към храната е било „лудо“, а диетата й е включвала мазни храни и напитки с много захар.

„Можех да седна и да ям две ястия за вкъщи всеки ден, с куп закуски между тях и може би да пия четири литра газирани напитки на ден. Бях силно затлъстяла“, каза тя.

Жена отслабна със 70 кг и стана кралица на красотата, кралица на красотата, красота, наднормено тегло, затлъстяване, отслабванеЦял екран
Жената не можеше да спре да яде Снимка: @effysjourney/Изображения на корицата
Жена отслабна със 70 кг и стана кралица на красотата, кралица на красотата, красота, наднормено тегло, затлъстяване, отслабванеЦял екран

Големият й размер дори й попречил да пътува по света с децата и бившия си съпруг: правителството на Нова Зеландия й отказа виза поради наднорменото й тегло, считайки пътуването за „рисково за здравето“. Ефи имаше строг тримесечен срок за повторно кандидатстване и започна диетата Шейк и загуби 19 кг за нула време, осигурявайки си разрешение за пътуване. Не всичко обаче беше толкова гладко: бракът й се разпадна, а депресията я принуди отново да напълнее и дори повече от преди.

През юни 2019 г. Ефи направи крачката и легна под ножа в Турция за операция на стомашния ръкав, която отстрани 90% от стомаха ѝ. Операцията й струва 2550 лири стерлинги.

„Беше страшно, но това е най-доброто нещо, което някога съм правила, и бих го направила отново. Но трябва да си психически подготвен за това, защото това е огромна промяна. Не става въпрос само за външния ти вид, но и за това как всички хората около теб са свикнали с факта, че си забавен дебел приятел, че промяната може да събуди съмнение в тебе, защото те виждат, че не се справяш добре,” каза тя.

Жена отслабна със 70 кг и стана кралица на красотата, кралица на красотата, красота, наднормено тегло, затлъстяване, отслабванеЦял екран
Жената се превърна в суперзвезда на конкурс за красота, получавайки различни титли Снимка: @effysjourney/

Въпреки трудностите, Ефи се радва на своя променен живот. Тя е пълна с енергия и вече може да релаксира с децата си Айслинг, Сиан и Оли, да се разхожда по плажа и да обува чорапи – задача, която преди беше непосилна за нея. Тя също се превърна в суперзвезда на конкурса за красота, печелейки титлите Mrs Ireland 2017 и Mrs International Curve 2018 и дори стана втора на Regency International Pageant в Лас Вегас.

Изданието отбелязва, че след операция пациентите обикновено следват стриктна диета и режим на упражнения, за да насърчат загубата на тегло и да осигурят правилното заздравяване. Диетата обикновено се състои от течни и пасирани храни в продължение на няколко седмици, след което постепенно към диетата се добавят твърди храни.