Началото на новата учебна година е след няколко дни и пловдивчани са изправени пред дилемата как да организират деня си, за да не изпуснат децата им началото на учебните часове, като често се налага учениците да излизат много по-рано от дома си. Темата за закъсненията на учениците в Пловдив, особено от квартал „Кючук Париж“, е сериозен проблем, свързан с инфраструктурата и продължаващите ремонти.

Темата повдигна пловдивчанка в една от групите на Facebook. Според нея властите трябва да осигурят адекватно решение, като оптимизират транспортните връзки и преразгледат графика на ремонтите, за да не се влияе негативно върху ежедневието на семействата и образователния процес. Нещо повече - на шега или не, жената настоява властимащите да измислят начин как да се извиняват закъсненията на децата, живеещи в Кючук Париж и учещи в другите квартали. Ето какво написа Sonia Dimpas в социалните мрежи:

"Господа управляващи, крайно време е дадете точни и конкретни срокове на ремонтите в район "Южен" - целия бул. Александър Стамболийски", ул. Петър Стоев, как върви ремонтът на Бетонния мост? Трябва да се дава публична отчетност на 3-дневна база как се движат ремонтите.

Все пак вие сте подписали договори за изпълнение, а вие сте там, защото някои хора са гласували за вас, а с данъците на всички останали се плащат заплатите ви и сте отговорни пред нас.

Не на последно място, уважаеми кметове, Костадин Димитров - кметът на Пловдив и Ангел Кунчев, измислете начин как да се извиняват закъсненията на децата, живеещи в Кючук Париж и учещи в другите квартали. Миналата година при започване на учебните часове в 8:00 ч. излизахме в 6:50 ч. от квартала, а сега с ремонтите в 4:00 ч. ли трябва да излизат децата?

Сериозно е запитването за извиняване на закъснението за училище!"