12-годишно момче от София, което летувало при роднини в Шумен, тази вечер изненадало приятно шуменски полицаи, като им предало намерен портфейл.  Две лични карти и още 4 дебитни имало в него и те вече са върнати на собствениците.

Малко преди 19:30 часа, както си карал колелото в района на Кооперативния пазар, Атакан Казак видял на земята портфейл. Бил заедно с приятеля си Сейхан. В портфейла имало докумените, четири дебитни карти и стотинки. Момчетата веднага отишли с велосипедите  в районното управление. Дежурен полицай ги посрещнал, свързал се с единия собственик на личната карта, която била в портфейла -  58-годишен мъж от село Бял бряг.

Оказало се, че мъжът бил със счупен крак и изпратил 19-годишния си син в Шумен, за да му вземе болничния лист от лекар. В района на пазара обаче, тийнейджърът иззагубил портфейла. За  късмет оттам минал 12-годишният Атакан, който го намерил.

"Смятам, че постъпката ми е правилна, и че така трябва да направи всеки, който намери чужда вещ", категоричен бил Атакан пред униформените.

Благодарим за доблестната постъпка и нека доброто продължава да се предава. Благодарим ви, деца! Благодарности и към всички родители и учители за възпитанието на подрастващите, коментират от пресцентъра на ОДМВР Шумен. От началото на юли това е пореден предаден портфейл от доблестни деца.