Калин Георгиев, който се бори с коварно заболяване, а много хора от България помогнаха за лечението му, има нужда от нова частица надежда.

19-годишният младеж беше диагностициран с тежка форма на левкемия. След месеци лечение, осъществено с подкрепата на цялата страна, животоспасяваща трансплантация бе извършена през март, а момчето се прибра у дома.  Но днес състоянието му отново се е влошило. Причината са усложнения, които са се породили след като през октомври Калин се е заразил с ковид.

"Мислех и мечтаех, че кошмарите за нас свършиха и вече няма да се налага да пиша или ако се наложи, ще е за хубаво, но съдбата има собствено мнение и ни е подготвила друго", пише неговата майка Мария Хинковска.

Всичко започнало с това, че от 11 октомври Калин се чувствал зле. След съвсем кратко време дори не можел да се движи, а семейството му се отправило към болницата в Турция.

Оказало се, че той е получил  инфекция на кръвта, състоянието му се влошило и дори бил настанен в интензивно отделение. Лекарите се преборили за живота му и го стабилизирали, но открили, че има тежка белодробна гъбична инфекция.

Днес Калин отново е в Турция, а сумата за лечението му е непосилна за неговото семейство. Първоначално близките му успявали да се справят с цената на лечението със средствата, останали в сметката на Калин от трансплантацията, но вече се затрудняват с новите плащания.

 "Обръщам се към Вас с молба отново да подкрепите, детето ми и да му вдъхнете сили и кураж, че заедно ще успеем да се справим отново и сега и той ще живее", призовава майката на Калин.

Вижте целия ѝ зов за помощ, публикуван без намеса:

Животът на 19-годишно момче се преобърна за ден. Да помогнем на Калин!

„Здравейте, мили хора!

Мислех и мечтаех, че кошмарите за нас свършиха и вече няма да се налага да пиша или ако се наложи ще е за хубаво, но съдбата има собствено мнение и ни е подготвила друго.

От 11.10.23г., детето ми започна да се чуства зле и за доста кратко време стигна до състояние да не може дори да стане и да се движи, това наложи смешното ни заминаване за Турция отново и от 12.10.23 г. сме в болницата.

Бяха направени всички необходими изследвания и се установи , че Калин има инфекция на кръвта,която се дължи на това, че се е заразил с Ковид вирус.

Преминахме през доста тежък период, състоянието му продължи да се влошава и това наложи преместването му в интензивно отделение. След 6 дни борба на живот и смърт състоянието му беше стабилизирано и той беше върнат отново в отделението, където лечението по план продължи.

След ден-два съдбата ни поднесе поредния силен шамар и след повторни прегледи се установи, че Калин отново е направил тежка белодробна гъбична инфекция и белият дроб му е в доста лошо състояние.

От днес му е назначено 15 дневно скъпоструващо лечение, което е около 120 000TL, или около 10 000 лева. Плюс ежедневни разходи от около 2000 лева за престой и останалата част от антибиотичното лечение.

Досега успявахме да се справим със средствата останали в сметката на Калин от трансплантацията, но вече започваме да усещаме затруднения и невъзможност да покриваме всички необходими плащания.

Обръщам се към Вас с молба отново да подкрепите, детето ми и да му вдъхнете сили и кураж, че заедно ще успеем да се справим отново и сега, и той ще живее."