Деяна Бъчварова е едва на 20 години. Тя е умно, красиво и добро момиче, което никога не е имало здравословни проблеми до 19-тата си година.

На 9 април 2022 г. съдбата изправя Деяна и нейните близки пред голяма битка за живот, която трябва да преодолеят. Здравето на Диди внезапно се влошава, вследствие на кръвоизлив в мозъка. Оперирана е по спешност в МБАЛ "Пирогов". Диагнозата е АВМ (артериално-венозна малформация). Месец по-късно е извършена втора операция, но малко след нея Деяна получава кръвоизлив на цялото дясно полукълбо на мозъка и изпадна в кома.

45 дни по-късно тя отворя очи, но започват инфекции, включително гъбичен сепсис, застрашаващ живота ѝ. Посрещна своя 20-и рожден ден в много тежко състояние, но благодарение на нейната силна воля за живот и на кръводарители от цялата страна, Деяна успява да се пребори. Още тогава GlasNews отправи апел към всички българи да дарят кръв за младото момиче.

Млада рожденичка спешно се нуждае от кръв! Получила е кръвоизлив и инсулт

На 30.09.2022 г. е изписана е от МБАЛ “Пирогов” със стабилни жизнени показатели. За да е под лекарско наблюдение, препоръката на лекуващите лекари е да се настани в хоспис, но всички болници и хосписи в България отказват да я приемат, заради изключително тежкото ѝ състояние.

Родителите ѝ са принудени да приберат Диди вкъщи, поради липсата на друга алтернатива. Безизходицата кара близките да потърсят помощ зад граница. Получават оферта от турската болница “Истанбул Медипол Мега Университетска Болница”, които отговарят, че могат да поемат рехабилитацията. Цената на лечението при тях е: 1.250 евро за престой и сеанс физиотерапия на ден за 6 месеца - т.е 225 000 евро. В сумата не влизат изследвания, както и сумата на всеки предстоящ преглед - 80 евро.

Семейството се подготвя за пътуване към Турция, но Деяна се влошава и отново е приета в реанимацията на МБАЛ “Пирогов”.
Актуалното ѝ състояние налага първо да бъде настанена в болница, в която да бъде долекувана комплексно, за да се подобрят жизнените ѝ показатели. Едва след стабилизиране на общото състояние може да започне рехабилитация. Семейството получава съгласие за лечение в една от най-добрите болници в Истанбул - Memorial Ataşehir Hospital.

Офертата е на стойност 15 000 евро.

Стойността на офертата е за 10 дневен период на изследване и лечение, като спрямо нейното състояние на място ще се прецени дали ще се нуждае от по-дългосрочно лечение преди рехабилитацията. Лечението на Деяна ще струва между 225 - 300 000 евро, тази сума е непосилна за семейството ѝ, но се надяват, че с помощта на хора с големи сърца, ще успеят да се преборят за живота на Деяна!

Към момента Деяна е в МБАЛ „Пирогов“, неподвижна вече 7 месеца, но бореща се за живота си!

Всяко дарение е шанс за това прекрасно момиче!
Заедно ще успеем да съберем необходимата сума от 300 000€!

Дарителска сметка за набиране на средства:
"Интернешънъл Асет Банк" АД
BIC: IABGBGSF
IBAN: BG41 IABG 7459 5000 1555 01
PayPal:DEYANA20
Титуляр на сметката:
Павлина Стоянова Петрова (майка), в полза на Деяна Веселинова Бъчварова.