Без ток и вода вече два дни. Такава е ситуацията през последните два дни на много места в страната.

Така живеят и хората от всички села в Община Две могили след снежната буря в нощта срещу неделя. Кметът обяви бедствено положение. Причина за липсата на ток в четири от селата е счупен електрически стълб. Той захранва и помпената станция в село Пепелина, която захранва населените места с вода. Очакванията са и токът, и водата да бъдат пуснати до края на деня.

"24 часа без ток": Подивял мъж нахлу в "Енерго-Про" в Силистра и разпъна софрата ВИДЕО 18+

Мъж излезе от дома си и не се върна. Виждали ли сте Емил?

Станчо живее в едно от селата в района. Казва, че се топли с газова печка. Успял да си напълни бидони с вода, но тя била на привършване и ако скоро не бъде пусната, ще се принуди да топи сняг. За хладилник също използва снежните преспи, пише "Нова".

Вече четири дни на тъмно и на студено без достъп до електричество живеят хората и в един от районите на Ботевград. Семействата от местността "Чеканица" ни потърсиха с молба за помощ, за да си върнат нормалното ежедневие. Сред тях е Иван Йончев. Той сподели, че редовно в местността токът гасне, а бушоните падат. Често напрежението било под 110V. Много от хората са се преместили в други жилища в града.

Задържаха мъжа, заплашил със смърт столичанка след засичане ВИДЕО