"Не, не ни е виновна само държавата, виновни сме всички ние, защото масово не спазваме правилата за движение и липсва най-важното родителския контрол върху младите водачи". Така пловдивският адвокат Стефан Левашки коментира фаталната катастрофа, която погуби живота на двама младежи, а двама други са в болница. Трагедията се разигра тази нощ на бул. "Руски" в Пловдив, малко преди кръстовището със "6-ти септември".

В своята публикация Левашки разказва, че самият е участвал в инцидент, при който колата му е била изхвърлена от друг водач към дърво. Той споделя, че заради силата на удара джипът му е бил бракуван, а самият той е пострадал.

"Гледам тази снимка от снощната катастрофа в Пловдив и си мисля с каква скорост трябва да са летели тези млади хора, и то в града, за да изкоренят тази дебела акация и за къде са бързали толкова посред нощ", пише Левашки.

"Така обаче не може да продължава и не,  не ни е виновна само държавата, виновни сме всички ние, защото масово не спазваме правилата за движение и липсва най-важното родителския контрол върху младите водачи", смято той.

"Светла им памет да двамата загинали младежи, дано другите двама и пострадалият пожарникар се възстановят напълно", допълва той.

По първоначална информация джип "Рийндж Ровър", който идвал от Централна гара, навлязъл по велоалеята между двете ленти и се блъснал последователно в няколко чинара. От удара колата се разцепила на две - предната част се врязала в едно от дърветата, а задната изхвръкнала на пътното платно. На място е констатирана смъртта на 21-годишния водач и пътничка до него, на 20 години. С опасност за живота в болница бяха откарани двама пътници.

Загиналият шофьор се оказа Кристиан Екмекчиян. Той е син на служителката на КАТ Петя Екмекчиян от отдел “Регистрации”. Момичето, което е пътувало на предната седалка е 20-годишната Теодора Николова. 

В болница остават 22-годишните Николета У. и Иван П., които са пътували на задната седалка на катастрофиралия джип. Междувременно спешна медицинска помощ се оказва и на сериозно пострадал служител на РДПБЗН -Пловдив, който при спасителната акция е ударен от клон на дърво.

По случая е образувано досъдебно производство, разследват се причините и обстоятелствата, довели до до тежкия инцидент.

Вижте целия коментар на Левашки, публикуван без намеса:

"Преди десетина години и аз също с джип, не по моя вина, един ме удари отзад, се блъснах челно в една круша дивачка. Джипа го бракувах, аз се отървах с многобройни леки телесни повреди, бях с колан и аербега се отвори, но на дървото му нямаше нищо. Гледам тази снимка от снощната катастрофа в Пловдив и си мисля с каква скорост трябва да са летели тези млади хора и то в града, за да изкоренят тази дебела акация и за къде са бързали толкова посред нощ.

Светла им памет да двамата загинали младежи, дано другите двама и пострадалият пожарникар се възстановят напълно. Няма да коментирам нищо, защото не знам подробности, нека колегите си свършат работата. Така обаче не може да продължава и не,  не ни е виновна само държавата, виновни сме всички ние, защото масово не спазваме правилата за движение и липсва най-важното родителския контрол върху младите водачи".

 

МВР и НАП да проверят всички онези младежи с твърде скъпи коли

Тежка катастрофа в Пловдив, момче и момиче загинаха! СНИМКИ

Пловдивчанин със зловещо предложение след кървавата катастрофа СНИМКА

Стана ясно кои са загиналите при катастрофата в Пловдив